Compromís per Paterna demana que s’impulsen clubs de lectura a tots els barris del municipi

La formació recorda que llegir és una activitat que des de les institucions municipals cal fomentar, facilitar i organitzar

 

Compromís per Paterna ha sol·licitat hui que des de l’ajuntament de la localitat s’impulse la creació de clubs de lectura a tots els barris d’aquesta. Segons ha explicat la regidora de la formació, Carmen Gayá, “en l’actualitat existeixen a Paterna clubs de lectura organitzats, però alguns d’ells s’han de reunir fins i tot en els bars davant la falta d’espai per desenvolupar aquesta activitat”.

 

Indiquen des de Compromís que “la lectura, practicada per moltes persones al nostre municipi de manera organitzada a través dels Clubs de Lectura, impacta directament i de forma positiva sobre l’hàbit propi de llegir, connecta socialment a persones que comparteixen interessos i ajuda a mantindre una agilitat cognitiva, sobretot per a les persones de major edat, a més a més, ens manté al dia dels últims corrents literaris”.

 

“Tenim molt clar que és una activitat que des de les institucions municipals cal fomentar, facilitar i organitzar. Al nostre poble hi ha molt d’interés per llegir i compartir les conclusions, sensacions i emocions generades pel llibre proposat, però com sempre ens passa, lectors i lectores ens hi ha de primera i segona categoria. Clubs de lectura organitzats com cal funcionen en algun barri de Paterna, però a la resta les persones que desitgen compartir aquesta activitat s’han de reunir fins i tot en els bars per a poder dur endavant el seu interés per la lectura”, afegeixen les mateixes fonts.

 

Aquest govern té com a mal costum no diversificar per barris, pareix que no tots els barris són iguals, parlem d’iniciatives que podrien gaudir totes les paterneres i paterners. Caldria recordar a l’executiu socialista de Paterna que llegir és molt saludable, no es poden facilitar espais per a fer aquesta activitat a uns veïns i veïnes i ho dificulte a d’altres per ser d’un barri diferent”, assenyala Carmen Gayá.

 

La mateixa regidora conclou afirmant que “volem les mateixes oportunitats per a totes i tots, totes i tots som ciutadans de dret, No es pot permetre que la cultura sols tinga vessants limitades a allò que particularment creu l’equip de govern. Demanem que s’amplien horitzons i es tracte a tota la ciutadania per igual, que deixen de dividir el nostre poble per parts, El per a uns sí i per a d’altres no assoles té una paraula que es diu discriminació”.