Compromís per Paterna sol·licita a l’ajuntament la senyalització de Les Moles com a nova zona del Parc Natural del Túria

Compromís per Paterna ha demanat a l’equip de govern de l’ajuntament de Paterna la senyalització de les noves zones que ara formen part del Parc Natural del Túria, després de la seua recent declaració per part de la Generalitat Valenciana, i que es troben dins de la localitat. Davant esta petició, el regidor de la formació, Carles Martí, ha manifestat que “ara que ja tenim el nostre territori protegit, cal iniciar la feina per a mantenir-lo en condicions. Una de les primeres coses que s’ha de fer és conscienciar i fer coneixedora a la ciutadania de Paterna de les noves zones protegides”.

Destaquen des de la formació que “per aconseguir la retolació des de Compromís per Paterna hem remés hui a l’executiu socialista de Sagredo la petició per a què es retolen totes les entrades principals al Parc Natural de Túria des de Paterna. Així la gent sabrà que la nostra localitat compta ja amb tota la zona d’horta, el bosc de la Vallesa, la vorera del riu i ara també amb Les Moles i tot el corredor per darrere de Montecanyada com a zona dins del Parc Natural del Túria”.

“Amb l’aprovació del nou Parc Natural de Túria Paterna queda abraçada per zones protegides amb l’ampliació del parc natural a la zona de Les Moles, a Paterna ens podem sentir molt satisfets per ser un poble dins d’un parc natural. Ara que ja tenim el nostre territori protegit cal iniciar la feina per a mantenir-lo en condicions. Una de les primeres coses que s’ha de fer és conscienciar i fer coneixedor al poble de Paterna dels nous límits del Parc Natural, és a dir, de les noves zones protegides. És molt important, com també es va fer al seu dia, senyalitzar les entrades del Parc Natural, per tal que la gent estiga assabentada del fet que quan accedeix a Les Moles, per posar un exemple, està entrant al Parc Natural del Túria”, assenyalen des de Compromís.

“Pensem que conjuntament amb la senyalització que demanem cal encetar una campanya de comunicació dirigida a què totes i tots els paterners coneguen aquest fet i com s’ha d’actuar per ajudar a protegir i mantenir el nostre Parc Natural. D’aquesta manera s’evitarien situacions com les viscudes en estos dies quan la Conselleria, per evitar riscs d’incendi al parc natural, va prohibir l’accés a totes les persones, un fet que a la zona del bosc de la Vallesa s’ha respectat moltíssim però a zones com Les Moles o la vereda de Sant Antoni, la gent no sabia que no podien entrar”, apunta Carles Martí.

El mateix regidor indica per a concloure que “cal fer valdre el gran tresor natural que tenim a Paterna i per a fer-ho cal que l’ajuntament es pose a treballar immediatament, fent de la protecció del Parc Natural una prioritat del nostre poble”.