Compromís presenta Josep Riera per a la reelecció en l’alcaldia de Meliana

Compromís per Meliana presentava dissabte de matí Josep Riera com a candidat a la reelecció en l’alcaldia. L’acte, que va aplegar més d’un centenar de persones, va tindre lloc al vestíbul del Centre Cultural Rausell. L’alcalde actual va estar acompanyat del diputat al Congrés i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, i de la vicepresidenta de la Diputació i aspirant a acompanyar Baldoví en la llista a les Corts, Maria Josep Amigó.

Com va manifestar el candidat a la reelecció, Josep Riera: “Em presente amb la mateixa il·lusió i les mateixes ganes de treballar pel meu poble que la primera volta que em vaig presentar a unes eleccions. I ho faig perquè, com hem demostrat i estem demostrant, Compromís tenim un projecte de poble i un equip compromés amb Meliana”. En aquest sentit, l’actual alcalde va destacar les nombroses actuacions que s’han portat endavant en les diferents àrees: el centre de dia per a persones majors, la remodelació integral del CEIP El Crist, la rehabilitació del palauet de Nolla i de la Taulellera Bernardo Vidal, l’espai museístic i cultural del Centre Cultural Rausell, el pavelló cobert multiusos, el nou edifici de Serveis Socials del carrer Ramón y Cajal, les instal·lacions del nou Espai Labora en construcció, el nou col·lector i la xarxa de sanejament de Roca, el futur centre de salut nou i tantes altres infrestructures i equipaments necessaris. Però també actuacions urbanístiques molt importants per al municipi com la nova rotonda d’accés de la CV-300, la millora dels accessos i la mobilitat al nucli de Nolla, l’Anell Verd metropolità i les millores al carril bici de la Via Xurra, l’obertura del c/ València i el pas inferior de les vies del metro amb connexió al c/ Sor Isabel de Villena, les dos actuacions de millora al polígon de la Closa o l’adequació dels carrers Juli Benlloch i Garrigosa, entre altres.

Però el primer edil i candidat també va voler destacar les activitats i programes del dia a dia, que a Meliana són nombrosos. Com a exemple, va fer un repàs de l’agenda del cap de setmana passat: “El ritme d’activitats a Meliana és frenètic i demostra no només el treball intens de les diferents àrees de gestió sinó també l’altíssim grau d’implicació del teixit associatiu i de la ciutadania del municipi”. Així, divendres s’inaugurava l’exposició col·lectiva ‘Connexions’, que agrupa l’obra de dènou artistes del poble. Tot seguit, es presentava el Llibret de Falles conjunt impulsat per la regidoria de Festes amb el corresponent sopar de germanor. Dissabte hi havia diferents partits de bàsquet, que continuaren diumenge, per a estrenar les noves instal·lacions del pavelló cobert multiusos, recentment finalitzades i, de vesprada, tenia lloc la primera de les presentacions falleres, la de la Falla Els Melianers. Però dissabte de vesprada també tenia lloc la foguera de la festivitat de Sant Antoni al nucli de Roca, que va continuar l’endemà amb la tradicional benedicció d’animals. Diumenge de vesprada, el Brujo interpretava ‘El Lazarillo de Tormes’ al Centre Cultural Rausell. Però com deia l’alcalde: “Les activitats falleres només acaben de començar i seran tot un continu fins al 19 de març però, a més, en febrer també tindrà lloc la setmana gastronòmica Menja’t Meliana i el Concurs de Paella de Fetge de Bou i Postres de Cacau del Collaret”.

El candidat a la reelecció va estar acompanyat per nombrosos veïns i veïnes del poble i de companys i companys de la comarca. Hi eren els alcaldes de Foios i d’Albalat del Sorells, Sergi Ruiz i Nicolau Claramunt; les diputades en Corts, Nathalie Torres i Graciela Ferrer, la diputada provincial Dolors Gimeno; la secretària d’Organització de Més, Amparo Piquer o el secretari comarcal de Compromís, Vicent Grande. A més de diversos regidors i regidores i candidats i candidates a les alcaldies de l’Horta Nord.

El candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, va ressaltar: “És necessari reeditar un nou govern del Botànic per a continuar les polítiques transformadores al País Valencià. En aquest sentit, vull destacar el paper de Compromís en l’impuls de les polítiques més valentes en la defensa dels serveis públics, la posada en marxa d’actuacions fermes en favor de la sostenibilitat i contra el canvi climàtic, i també els diferents programes de foment de l’ocupació i dels sectors econòmics valencians”. Va posar com a exemple els projectes de Xarxa Llibres i el pla Edificant de rehabilitació i construcció de centres educatius; el pla Convivint d’infraestructures socials i l’articulació de la quarta pota del benestar amb el reforç dels serveis socials; la transformació energètica amb l’impuls de les renovables, el canvi del model de mobilitat i la nova política del tractament dels residus; i, en l’àmbit econòmic, la reindustrialització, el creiximent econòmic o la creació d’ocupació amb els diferents programes impulsats per la Conselleria d’Economia Sostenible. Totes àrees liderades per Compromís.

En el seu cas, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, va incidir: “La presència de Compromís en la Diputació ha suposat un major suport als municipis, independentment del color polític del seu govern. Així, s’han consolidat les línies de subvencions amb criteris objectius que arriben a cada racó de les nostres comarques. Dos exemples emblemàtics, el pla d’inversions i el fons de cooperació. I, en el cas de l’àrea de Medi Ambient, el pla Reacciona per a impulsar polítiques contra el canvi climàtic. També una política més eficaç des del Consorci de Bombers”. De tot això s’ha beneficiat Meliana, que ha rebut finançament per al centre de dia, per a inversions en sanejament, per a actuacions urbanístiques, per a la instal·lació de sostres solars o per a la implantació del servei de bicis de préstec i del nou servei de recollida de residus porta a porta, entre altres.

Precisament, tot i els bons resultats inicials de la posada en marxa del nou sistema en la recollida separada dels residus al municipi, que ha passat d’un 12% a un 57% en només un mes de funcionament, encara hi ha una minoria reticent al canvi. Unes desenes de persones, en una concentració no comunicada ni autoritzada per la Delegació del Govern, es van reunir a la porta del centre on tenia lloc l’acte per a protestar pel nou sistema. Un simple gest de l’alcalde demanant moderació a les persones congregades va permetre que l’acte de la seua presentació es desenvolupara amb normalitat i sense incidents alhora que les persones contràries al porta a porta en manifestaven.