Compromís proposa la creació del Museu d’Història de la Vila de Paterna

Al proper plenari de l’Ajuntament, Compromís per Paterna presentarà una moció per tal que l’Ajuntament amplie el Museu de Ceràmica. Una ampliació necessària, segons indiquen des de la formació valencianista, per avançar cap a un nou projecte museístic que a banda de la ceràmica medieval puga mostrar l’extensa història de la Vila de Paterna. “Actualment el museu ja es referència en l’estudi de la ceràmica medieval. Ja en el 2012 es va inaugurar una xicoteta exposició de la Vila Romana, però encara queden molts episodis i un ric patrimoni arqueològic per mostrar al poble de Paterna”, destaca en este sentit el regidor de Compromís Juanma Ramón.

 

Des de la formació apunten que “les troballes de l’edat de bronze de la Lloma de Betxí, o fins i tot els objectes personals trobats a les fosses comuns del cementeri estan sent objecte d’exposicions en museus de València, i nosaltres volem que eixe patrimoni puga estar de forma permanent al museu de Paterna”.

 

Al respecte, Juanma Ramón destaca que “ampliar el Museu actual per a permetre un viatge pels més de quatre mil anys d’història de Paterna ens convertiria en un referent cultural de primer ordre. El Museu d’Història de la Vila suposaria un recurs educatiu importantíssim per a la població”.

 

“Un museu que podria mostrar també el patrimoni més recent, des de l’època daurada del creixement industrial, on el mateix Molí de Donderis fou referent, fins a l’època més fosca de la repressió franquista tan present al cementeri de Paterna”, assenyalen fonts de la formació.

 

“Conèixer, estimar i defendre les nostres arrels i el nostre passat més recent, mostrar que som un poble divers construït des dels assentaments del bronze, passant pels romans, àrabs i jueus fins a ser un indret fonamental durant la reconquesta de València, és una qüestió que a Compromís pensem que és fonamental”, argumenta per concloure Juanma Ramón.