Compromís sol·licita que GESPA forme a estudiants de Paterna de l’FP dual

Compromís per Paterna ha presentat una moció al pròxim plenari municipal proposant que l’empresa pública Gespa s’implique en el sistema de Formació Professional Dual garantint als instituts del municipi una oferta de places de pràctiques remunerades d’FP Dual en diverses especialitzats i nivells. Des de la formació valencianista indiquen que “s’ha d’avançar cap a una FP Dual basada en una major col·laboració i participació de les empreses en els sistemes de Formació Professional, propiciant una participació més activa de l’empresa en el procés formatiu de l’alumnat i permetre que estes coneguen de manera més pròxima la formació que reben els joves, cada vegada més adaptada a les demandes dels sectors productius i a les necessitats específiques de les empreses”.

En este sentit la regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero, ha manifestat que “La Formació Professional (FP) constitueix un dels pilars fonamentals en les societats modernes per a augmentar la qualitat de vida de les persones i la competitivitat de les empreses. Estos principis han sigut demostrats en nombrosos estudis, per la qual cosa, des de la constitució de la Unió Europea, ha format part de les polítiques estratègiques de desenvolupament, i s’ha encarregat als països membres la seua potenciació, qualitat, transparència i vinculació amb les necessitats de les organitzacions”.

Altres dels acords que planteja la coalició és que l’Ajuntament de Paterna, junt amb l’empresa pública Gespa, es coordine amb els instituts del municipi que imparteixen Formació Professional dins del sistema Dual o que tinguen intenció d’implantar-lo en un futur per a garantir una FP Dual de qualitat. “Existeixen diverses formes de relació entre empresa i aprenent: conveni, beca o contracte. La remuneració dels aprenents per part de l’empresa és un element de qualitat que des de Compromís per Paterna volem reivindicar”, asseguren fots de la formació.

Per concloure, la regidora, Neus Herrero, ha volgut afirmar que, “a Paterna, comptem amb molts instituts que imparteixen l’FP Dual en els diferents nivells (bàsica, grau mitjà i grau superior) i especialitats, com ara l’IES Peset Aleixandre, l’IES Henri Matisse, la Secció de l’IES Peset Aleixandre de la Coma, l’Escola Professional de la Salle, etc. Per altra banda, l’Ajuntament de Paterna compta amb una empresa pública (Gespa) que podria participar activament en la millora i ampliació d’oferta de places perquè els alumnes facen les pràctiques professionals dins del sistema de l’FP Dual”.