Conclou el programa Jove Oportunitat 2020 de Rafelbunyol

Hui ha conclós el programa Jove Oportunitat 2020 de Rafelbunyol. Un curs, iniciativa de l’IVAJ, que va començar en març i que ha comptat amb el finançament del Fons Social Europeu.

 

Amb l’objetiu de la reducció de l’Abandonament Educatiu Precoç (AET), un problema amb enorme incidència en la Comunitat Valenciana, el programa està orientat a joves d’entre 16 i 21 anys que no hagueren acabat l’ESO, oferint-lis un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a la FP de Grau Mitjà.

 

«L’alumnat d’aquest programa ha redirigit el seu futur, ara van a estudiar o treballar en el que realment volem gràcies a una intervenció sobre la seua motivació, reforçant la seua autoestima per a ajudar a aquest col.lectiu a construir un projecte integral de vida a través del coaching actitudinal» afirma Rosa Azor, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Rafelbunyol.

 

El JOOP ha proporcionat orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, des d’un enfocament pràctic, visitant empreses d’aquells àmbits en els quals havien mostrat interés els i les alumnes per vore el treball real al qual porta cada titulació de la FP i pugueren descobrir la seua vocació.

 

«No volem deixar a ningú enrere, volem joves amb motivació i amb les ferramentes necessàries per donar el salt al seu futur. Raó per la qual sempre apostarem per aquest tipus de programes que esperem retomar el proper març» declara Fran López, alcalde de Rafelbunyol.