Consum i la Fundació Adecco impulsen l’ocupació de les persones més afectades per la pandèmia

Després de l’adhesió en 2020 al programa #EmergenciaPorElEmpleo de la Fundació Adecco, Consum renova el seu compromís amb este projecte amb una aportació de 33.000 euros fins a l’any 2023 per a ajudar persones en situació d’extrema vulnerabilitat. Així ho han acordat este matí el director de Personal de Consum, Evarist Casany, i el director general de la Fundació Adecco, Francisco Mesonero, en la seu de la Cooperativa a Silla (València).

 

El programa #EmergenciaPorElEmpleo de la Fundació Adecco es va activar en 2020 per a fer front a les greus conseqüències derivades de la crisi de la COVID-19. L’objectiu és evitar l’exclusió social i la pobresa de les persones que ja patien unes condicions difícils abans de la pandèmia i que ara han empitjorat encara més. Són persones especialment lligades a la desocupació de llarga duració, que en estos últims mesos han vist com se’ls esgoten les prestacions i s’exposen així a un risc més alt d’exclusió social.

 

Podran beneficiar-se d’este programa dones víctimes de violència de gènere, dones amb responsabilitats familiars no compartides, persones majors de 45 anys desocupades de llarga duració i altres persones en risc d’exclusió acreditades pels servicis socials, incloent-hi  familiars de treballadors de Consum que hagen perdut el treball, que es troben en esta situació i que residisquen en qualsevol part del territori nacional.

 

El director de Personal de Consum, Evarist Casany, ha destacat que “el suport a les persones i a la seua ocupabilitat és fonamental per a la Cooperativa, sobretot, en estos moments, amb la destrucció d’ocupació que vivim a causa de la pandèmia. Ajudar els col·lectius més vulnerables és part del nostre ADN com a cooperativa i com a empresa socialment responsable”.

 

Per altra banda, el director general de la Fundació Adecco, Francisco Mesonero, ha agraït el suport de Consum i ha valorat el seu compromís com un exemple del sector empresarial: “La recuperació econòmica no està arribant a totes les persones d’igual manera. Les que travessaven grans dificultats abans de la pandèmia ara necessiten una espenta addicional per a tirar avant, i l’ocupació és l’actiu per

 

excel·lència per a aconseguir-ho. Amb la seua implicació en este projecte, Consum es convertix en agent actiu de recuperació i lluita contra la desigualtat i permet que les persones en una situació més crítica no es queden arrere”.

 

Risc de pobresa

Segons l’informe AROPE sobre l’estat de la pobresa, en 2020, un 26,4% de la població espanyola estava en risc de pobresa i d’exclusió social. Això suposa un increment de l’1,1% respecte de 2019 (25,3%), a més d’una parada en la tendència descendent dels cinc anys anteriors. En termes absoluts, l’informe revela que hi ha 620.000 persones més en risc d’exclusió en l’últim any. A la Comunitat Valenciana, l’increment se situa per damunt de la mitjana nacional. Si, en 2019, un 27% de la  població estava en risc d’exclusió, este percentatge va pujar en 2020 fins al 29,3%.