Consum va impulsar més de 1.000 iniciatives socials amb impacte en 235.000 persones vulnerables durant 2023

El Programa Solidari de la Cooperativa va tindre una dotació de 28,1 milions d’euros, la major part per mitjà del seu Programa Profit de donació d’aliments

Consum ha col·laborat amb 235.000 persones en situació de vulnerabilitat amb la posada en marxa de més de 1.000 iniciatives solidàries incloses en el seu Programa Solidari durant l’exercici passat 2023. Este pla se centra, de manera prioritària, a les comunitats on la Cooperativa desenvolupa l’activitat amb accions regionals, i l’any passat va tindre una dotació de 28,1 milions d’euros.

El Programa Solidari de Consum inclou tres línies bàsiques de col·laboració: el Programa Profit de donació daliments, el programa Vendes Socials i les col·laboracions d’acció social que es duen a terme amb diferents entitats. El 57% de les ajudes s’ha fet per mitjà de donacions d’aliments i productes, tant en espècies com en vals de compra, mentre que la resta són aportacions econòmiques, principalment, quotes anuals de diverses entitats socials a les quals la Cooperativa dona suport.

Gràcies a la tasca de 1.400 persones voluntàries de les entitats socials que col·laboren amb Consum, el Programa Profit de donació d’aliments ha repartit 8.516,4 tones d’aliments per un valor de 27,7 milions d’euros, que han arribat a prop de 85.000 persones. Els productes donats han esgotat la seua vida comercial, complixen tots els requisits de seguretat alimentària., i provenen de totes les seccions d’alimentació i frescos.

Formar part participant

Per tal d’afavorir la tasca de les administracions públiques i de les entitats que volen transformar les seues ajudes socials en vals o targetes moneder, Consum disposa d’una línia específica de vendes socials dins del seu Programa Solidari. Este programa permet que cada persona beneficiària puga triar aquells productes que s’adapten a les seues necessitats nutricionals i que cada entitat reba informació sobre la compra que s’ha fet. En 2023 la Cooperativa ha gestionat vendes socials per un valor aproximat de 3 milions d’euros.

A més, la Cooperativa compta amb una política de donacions i patrocinis que té l’objectiu de donar suport a diferents projectes socials que tinguen un impacte positiu en l’entorn. En 2023, s’han dut a terme diverses col·laboracions socials i de patrocini d’activitats d’interés social, cultural o gastronòmic. Estes col·laboracions van tindre una inversió global l’exercici passat de més de 46.500 euros i un impacte estimat en més de 150.000 persones.

Entre les col·laboracions destaquen les que s’han fet amb ONG nacionals i regionals, com ara Creu Roja, Oxfam Intermón, Bancs d’Aliments, l’Associació Espanyola Contra el Càncer o la Fundació Josep Carreras, entre d’altres. En estecapítol destaca la donació de 60.000 euros feta per mitjà del Comité d’Emergència per a donar suport a les persones damnificades pel terratrémol que va afectar Turquia i Síria alfebrer.

 

Afavorir l’ajuda

A més, durant l’exercici passat, els clients i les clientes de Consum van mostrar la seua solidaritat amb diverses finalitats socials, mitjançant donacions econòmiques al pas per caixa per una suma de més de 700.000 euros.  

En febrer de 2023 es va activar, juntament amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer, “La compra de la teua vida” per tal de fomentar la investigació de la malaltia. La clientela hi va col·laborar amb l’aportació de més de 284.000 euros. A més, durant l’últim Gran Recapte, la iniciativa solidària anual de la Federació de Bancs d’Aliments, els clients i les clientes de la Cooperativa hi van col·laborar, comprant als supermercats, amb més de 445.000 euros.