Dolors Gimeno, regidora de Cultura de Catarroja: “Refresca’t, espectacles de gran nivell a l’aire lliure i al costat de casa”

Suspeses les festes, des de l’Ajuntament han llançat una alternativa lúdica.

Quin és l’objectiu principal del programa?

L’objectiu principal de Refresca’t és, per una banda, cobrir l’estiu amb cultura i entreteniment per a tots els públics i inquietuds a Catarroja, eixir i refrescar-nos del que hem viscut els darrers mesos de tancament. I d’altra, donar impuls al sector cultural de la manera que millor sabem: programant esdeveniments perquè totes les persones implicades puguen seguir treballant.

La programació que ja s’ha iniciat, fins a quina data arribarà?

Estarem en marxa fins l’últim cap de setmana de setembre, en que celebràvem les nostres festes majors. No volem deixar de celebrar que estem en estiu, malgrat que enguany ho fem de manera diferent.

El programa Refresca’t, a quin públic està dirigit?

És un programa on hem pensat en tots el públics i gustos, així com també en diferents formes d’arribar al públic. La programació és fruit de la coordinació entre la regidoria de Cultura i la de Festes, i hem volgut incloure des de concerts en directe fins teatre, passant pel cinema, els musicals o la música de càmera.

On es realitzaran els esdeveniments?

Els esdeveniments tenen lloc en tres espais diferents per poder arribar a un major nombre de veïns i veïnes, i són tots a l’aire lliure per permetre un major aforament. Es realitzaran a la Plaça del Mercat, la Plaça Major i l’Espai Clara Campoamor.

Què els diria als veïns i veïnes de Catarroja per assistir als espectacles?

Que és una molt bona oportunitat de gaudir d’espectacles de gran nivell musical i artístics a l’aire lliure i al costat de casa, difícil de trobar actualment. Hem fet un gran esforç perquè tot reunisca els criteris culturals i les mesures de seguretat necessàries perquè la ciutadania isca de casa a gaudir de la cultura i l’oci sense haver de desplaçar-se.

Quant a les mesures de seguretat, quines es realitzaran?

Hem pres totes les mesures necessàries, i ací he d’agrair al personal de l’ajuntament de Catarroja la gran tasca que han realitzat en temps rècord. Les entrades es poden aconseguir gratuïtament al nostre web amb registre previ por poder localitzar les persones que acudeixen a cada acte en cas de ser necessari, i l’aforament està controlat. L’ús de mascareta i la desinfecció de mans a l’entrada és obligatòria, i s’ha disposat la distància entre cadires prevista legalment. Això ens ha obligat a buscar espais grans on hem establit circuits de circulació per evitar creuar-nos. A més, es procedeix a la desinfecció intensiva de totes les cadires abans i després de cada actuació. Si seguim les mesures de seguretat, el perill de contagi és pràcticament nul.

De tots els espectacles, què destacaria?

Em costa triar, la veritat, però si he de triar-ne uns pocs, em decante per la música en directe. Tenim la sort de comptar amb Mireia Vives i Borja Penalba o amb grups com El Diluvi, així com músics de Catarroja, com Juana Guillem Trio o The Prototype, tot un privilegi per l’altíssim nivell musical que aporten i amb els que recordarem el festival SiFaSol que enguany no hem pogut fer complet. Crec que seran nits molt màgiques.

Quan s’acabe l’estiu, quins projectes culturals té la seua regidoria en ment?

Si la COVID ens ho permet, seguirem amb la programació que tenim preparada per acabar l’any per poder gaudir d’actuacions de les nostres dues societats musicals, així com la programació del Teatre Auditori de Catarroja que està preparada per al darrer trimestre. Tenim preparada també l’entrega dels Premis Vil·la de Catarroja en novembre, i esperem poder obrir de nou l’escola municipal de teatre, un projecte artístic i educatiu que ha tingut molt bona acceptació des de la seua posada en marxa l’anterior legislatura.