El 26 de gener, Dia de l’Arbre en el Paratge Natural Municipal La Costera

Sota el títol Hivern verd a La Costera, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol organitzen cinc jornades de treball en el paratge natural municipal entre gener i març, dedicades a conscienciar als veïns sobre la importància de protegir entre tots el pulmó verd de la població. La pròxima cita és el dissabte 26 de gener, a les 10 del matí, per a celebrar junts el Dia de l’Arbre amb una repoblació controlada.

Un any més el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord celebra el Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol, un paratge natural municipal que custodiem des de 2011. La cita serà este dissabte, 26 de gener, a les 10 hores. Eixe dia et necessiten per a plantar vegetació autòctona del bosc mediterrani i combatre la presència d’espècies exòtiques invasores en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

En esta ocasió realitzarem el Dia de l’Arbre en l’entorn dels antics polvorins de Riotinto. Concretament en una zona propera a l’Aula Natura i l’Aula Multiusos de La Costera que, entre 2014 i 2015, va patir la plaga del Thomicus destruens i l’Orthotomicus erosus. Plantarem pins blancs (Pinus halepensis), garroferes (Ceratonia siliqua) i llentiscles (Pistacia lentiscus), entre altres espècies autòctones, i també aprofitarem per a eliminar l’exòtica i invasora banderita española (Lantana camara).

El punt de trobada per als participants en esta reforestació, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, serà l’Aula Multiusos de La Costera.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *