El Consorci de Bombers de València mostra la seua solidaritat amb Turquia i Síria

 La presidenta del Consorci de Bombers de València, Maria Josep Amigó, ha expressat la seua solidaritat cap a Turquia i Síria, després del “terrible desastre natural que ha patit la regió, amb moltes pèrdues humanes i la vulnerable situació en la qual han quedat nombrosos pobles i ciutats”.

 

Davant esta conjuntura, i enfront de la petició d’ajuda internacional, Amigó ha assenyalat que “ràpidament des del Consorci hem preparat per al seu enviament un equip de resposta especialitzat, la nostra Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes, que té una gran experiència en entorns d’estructures col·lapsades i que pot ser una ajuda fonamental en la recerca i localització de víctimes”. En este cas, la unitat anirà destinada a la zona del sud-oest de Turquia. Allí espera reunir-se amb l’ONG IAE, valencians, dedicada a la recerca amb gossos, per a treballar de manera conjunta sumant esforços.

 

Així, s’hi ha organitzat una expedició amb un equip de quinze membres de la unitat UREC, dotats de material per a treballar en este tipus d’entorn, com ara càmeres per a localitzacions de possibles víctimes, equipament vari per a dur a terme rescats en estructures enfonsades i material sanitari”, segons ha detallat el responsable de la unitat de rescat UREC, Ramón Pérez.

 

Finalment, Amigó ha assenyalat que “els nostres pensaments estan amb el poble de Turquia i Síria, i ara els nostres bombers també estaran de manera presencial al costat de qui més ho necessita”.