El grup d’investigació APES (UV) rendeix homenatge a Rafael García Mahíques

Els membres que integren el grup de recerca ‘APES. Estudis de Cultura Visual’, amb un nodrit nombre de col·legues, estudiants i familiars, van retre-li ahir en la sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història merescut homenatge al Dr. Rafael García Mahíques, catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat de València, amb motiu de la seua pròxima jubilació.

García Mahíques (Lloc Nou de Sant Jeroni, 1954), fou president de la Sociedad Española de Emblemática, de la qual és en l’actualitat president d’honor, així com fundador, director, membre del comitè de redacció i del comitè científic d’algunes publicacions científiques periòdiques dedicades a les seues diverses línies d’investigació (Emblemàtica, Iconografia/Iconologia i Patrimoni artístic), com ara Imago: Revista d’Emblemàtica i Cultura Visual, Acta Artis: Estudis d’Art Modern i Eikón Imago. A més de fundador i director d’APES i autor prolífic de referència en articles, capítols de llibres i llibres d’investigació acadèmica.

Director de nombroses tesis doctorals en diverses universitats, ara mateix en dirigeix sis, faceta que encara combina amb la docència, la innovació educativa, la participació en projectes d’investigació finançats i la direcció, coordinació i edició del projecte editorial Los tipos iconográficos de la tradición cristiana (UV-Ediciones Encuentro).

El professor Rafael García Mahíques –deixeble del Dr. Santiago Sebastián López-  li ha dedicat a la universitat els darrers 35 anys (1990-2024), com a docent, investigador i gestor acadèmic, així mateix manté estrets vincles amb diverses universitats llatinoamericanes, com la de Guanajuato (Mèxic) i Piura (Perú).