El Metro de Paiporta estrenarà nou pas inferior amb dos ascensors d’accés a l’abril

A la visita d’obres, que executa la Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha acudit la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, acompanyada per la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat i altres membres de l’equip de govern del municipi.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha visitat la finalització de les obres del pas inferior del Metro de Paiporta i ha anunciat que «el nou pas inferior, juntament amb els nous ascensors destinats a les persones de mobilitat reduïda (PMR) de l’estació de Paiporta de Metrovalencia entraran en servei el mes vinent d’abril, una vegada s’hagen completat els últims treballs i instal·lat els equips d’elevadors». Durant la visita, l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat ha assenyalat que per a l’Ajuntament de Paiporta «garantir la seguretat dels paiportins i paiportines és una prioritat». En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que «la Generalitat ha realitzat una gran inversió a Paiporta» i ha assegurat que des de les administracions «continuarem treballant per a la millora del transport públic, la mobilitat sostenible i el benestar de la ciutadania.»

El metre de Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de tres línies (1, 2 i 7) de Metrovalencia, amb un volum de trànsit de viatgers i viatgeres que ha crescut un 40% en l’últim any (1,2 milions en 2022), amb freqüència de pas de trens molt elevat i en doble via, tal com explica Maribel Albalat. «Per tot això era necessari eliminar el passe a nivell i construir aquest pas inferior accessible per a tots i totes. L’estació de metro de Paiporta s’està convertint en un bescanviador que ens connecta amb tota L’Horta Sud i amb tota València» afirma. Per a l’alcaldessa de Paiporta és una gran notícia que a partir d’ara el municipi compte amb una estació de metro més segura, còmoda i adaptada a tota la ciutadania«

S’han construït dues escales i un pas inferior i dos ascensors, de manera que es condiciona un nou recorregut per als vianants que travessa sota les vies entre les dues andanes, incrementant així les condicions de seguretat dels viatgers i viatgeres que passen d’un costat a un altre de l’estació. A més, s’han completat els tancaments i paviments necessaris, així com equips de videovigilància. El projecte constructiu també ha contemplat l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible fins a les portes d’accés als nous ascensors. Els dos ascensors, un per andana, tenen capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i són aptes per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

La inversió que ha fet la Generalitat ascendeix a un milió d’euros, IVA inclòs, i «formen part de les actuacions que la Generalitat realitza per a millorar les condicions de seguretat i l’accessibilitat de les instal·lacions de Metrovalencia«, tal com ha destacat la consellera. Aquestes actuacions estan recollides en «l’Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia» elaborat per fGV i que ha permés planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa. La Generalitat ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i línia de validació en aquesta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs.