El Museu de Ceràmica dona un pas més en la seua internacionalització

El Museu de Ceràmica dona un pas més en la seua internacionalització amb la integració en l’Acadèmia Internacional de Ceràmica (AIC), formada per institucions i ceramistes arran del mon.

 

El procés per a formar part d’aquesta organització es va iniciar al mateix temps que la candidatura de Manises a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat d’Artesania i Arts Populars, distinció que la localitat va rebre el passat mes de novembre.

 

Xavier Morant, regidor de Cultura i Museus de l’Ajuntament de Manises, assenyala la importància de formar part d’aquesta institució “perquè suposa un pas més en la posada en valor de la ceràmica en el context internacional”. De la mateixa manera el regidor incideix en que servirà “per a iniciar i mantindre una bona comunicació i cooperació entre altres cultures ceràmiques”.

 

El Museu ha rebut la comunicació oficial com a membre de la institució per part del president de l’AIC, Torbjorn Kvasbo, i la vicepresidenta, Judith Schwartz, així com del representant dels països del Sud d’Europa, Oriol Calvo Vergés.

 

L’Acadèmia Internacional de Ceràmica, amb seu a Ginebra (Suïssa) té com a objectiu estimular l’amistat i la comunicació entre professionals al camp de la ceràmica en tots els països, i per a aconseguir-ho desenvolupa totes les formes de cooperació internacional per promoure la ceràmica i mantindre la producció al més alt nivell de qualitat.

 

Fundada en 1952 i reconeguda per la Unesco per la seua promoció de les arts, originàriament tenia una fort formació diplomàtica, però ara mateix reuneix a ceramistes, alfarers, artistes, dissenyadors, autors, col·leccionistes, galeristes, conservadors, restauradors i un gran nombre d’institucions.

 

Aquesta última incorporació a una institució internacional se suma a d’altres a les quals ja pertany Manises, com ara la Ruta Europea de la Ceràmica, l’Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC) i l’Associació Europea de Ciutats de la Ceràmica (AeUCC).