El nou hotel de la Pobla de Farnals estarà acabat abans del 2022

L’empresa propietària de l’antic apartahotel de la Pobla de Farnals transformarà l’edifici en un hotel de 4 estrelles. System Real State va adquirir la infraestructura el passat mes de gener en finalitzar la venda forçosa en règim de subhasta promoguda per l’Ajuntament, amb l’objecte de desbloquejar el conflicte al voltant de la construcció de l’edifici després de més de 30 anys. L’empresa ha presentat a l’oficina tècnica municipal el projecte detallat i, quan el departament estudie els documents i done el vistiplau, s’atorgarà la llicència d’obres que permeta executar la construcció de l’hotel.

L’alcalde de la localitat, Enric Palanca, ha expressat que enguany “comença una nova etapa per al turisme de La Pobla de Farnals en la qual es generarà una sinèrgia al voltant de l’oferta hostalera i hotelera que pot garantir treball i progrés per al veïnat”. Ha matissat que la conflictivitat judicial que ha paralitzat un projecte fallit des de fa més de trenta anys encara continua, “però de l’última sentència judicial s’extreu que en cap cas l’adjudicatària perdrà la seua propietat, de manera que les obres es duran a terme i es posarà punt i final a una de les situacions més rocambolesques del litoral nord de València”.

El plenari de la Corporació va adjudicar la venda forçosa en règim de subhasta del conegut com Apartahotel l’Àncora de la platja per 1.856.000 euros a System Real State, que disposava de 12 mesos per a presentar un projecte i obtindre la llicència d’activitat. A partir d’ahi, amb un termini màxim de dos anys, el nou hotel haurà d’estar en funcionament.

L’Ajuntament tanca així 30 anys de conflicte al voltant de la construcció de l’edifici, que suposarà que els antics propietaris, prop de 80 persones que en el seu dia adquiriren un dels apartaments projectats, recuperen la seua inversió. El municipi també rebrà la part corresponent als drets per la propietat d’una part del terreny sobre el qual s’assenta la infraestructura, fixada en 444.518’98 euros.