El poble de Museros es prepara per a viure la setmana gran de les falles amb intensitat

Els màxims representants de 2023 de la Falla de Museros són: Rosa Mª Sepúlveda i Moreno, presidenta; Dídac Carmona i Cardona, president infantil; Carla Delgado i Pozuelo, fallera major infantil y María Castelló i López, fallera major.

La comissió El Castell està representada aquest any per Paco Costa i Ruiz, president; Imma Sotos i Peiró, fallera major; Alma Zarzoso i Costa, fallera major infantil i Raúl Bellés i Alcover, president infantil.

Falla El Castell
Falla de Museros

El Meridiano ha parlat amb la presidenta de la Falla de Museros, Rosa Mª Sepúlveda i el president de El Castell, Paco Costa, que ens han comptat com es preparen per a gaudir al màxim de totes les activitats d’aquests dies i d’omplir els carrers del municipi de color, tradició, so, germanor, i tantes coses que representen les festes falleres.

El primer cap de setmana de març, del 4 al 5, donaren el tret d’eixida a les festes josepfines amb la tradicional Crida. Dues comissions tambè acudiren a l’Encontrà de falles de l’Agrupació de l’Horta Nord, que va tindre lloc a Albalat dels Sorells.

La Falla de Museros va participar a Meliana, com cada any, en la seua tradicional ‘Ofrena de fruites’ a Sant Josep. Aquesta és una activitat benèfica, ja que tots els productes es porten l’endemà a València a la caritat de les Germanes dels Ancians Perduts.

Les activitats tornaren al següent cap de setmana, moment en que ambdues comissions feren  l’intercanvi de fotografíes que realitzen les falles de l’Agrupació de l’Horta Nord, que tingué lloc a Rocafort. També les comissions de Museros tingueren una cita molt divertida, la Cavalcada de disfresses, pels carrers de la localitat. Per la nit cadascuna de les comissions va celebrar la seua pròpia festa en el casal.

Per la seua part, Paco Costa, president de El Castell, que porta 27 anys al capdavant de la seua comissió assegura, que “hi ha moltes ganes de viure unes festes amb normalitat, després de tres anys”. Per això tenen previst realitzar sopars, menjars, verbenas, un dia dedicat als infantils… tots els actes que es realitzarien qualsevol mes de març anterior a la pandèmia.

Quant a la programació, totes dues comissions destaquen la vesprada del 18. Fallers i falleres de cada comissió recolliran a les seues màximes representants i a les muses per a realitzar de manera conjunta un dels actes més emotius de la setmana fallera, l’Ofrena de flors.

Un dia més tard tornaran a l’Església per a realitzar la tradicional missa de San Josep i després tindrà lloc una mascletà que organitzen de manera conjunta.

Quant a la Falla de Museros, Rosa Sepúlveda, ens ha contat que destaca que “la Falla de Museros va creixent any a any i que hui en dia està composta per 310 fallers”. Entre els actes que ha mencionat la presidenta podem ennumerar sopars a la carpa, dos dies d’orquestra, un dia complet dedicat als més xicotets, despertats, una nit amb monòleg, etc…