El Puig enforteix la seua seguretat amb noves iniciatives i millores en la Junta de Seguretat Local

L’Ajuntament i els diferents cossos de seguretat aborden temes clau com la lluita contra la violència de gènere, la reducció de la delinqüència, l’augment de la ciberdelinqüència i la planificació dels dispositius de seguretat per a les festes i actes estiuencs. 

El Puig, 10 de juny de 2024. Este dilluns 10 de juny, s’ha celebrat a l’Ajuntament del Puig la reunió de la Junta de Seguretat Local, presidida per Marc Oriola, regidor de Seguretat i tinent d’alcalde. A l’acte han assistit representants de la Policia Local, la Guàrdia Civil i la Delegació del Govern, per abordar diverses qüestions de seguretat que afecten el municipi.

Un dels temes centrals ha sigut la violència de gènere. El Puig està adherit al programa BioGen i, conjuntament amb la Guàrdia Civil i la Policia Local, realitza un seguiment rigorós dels casos existents. Durant la reunió s’ha tractat la implementació del sistema Biopet, una iniciativa que permetrà acollir els animals de companyia de dones víctimes de violència de gènere que no puguen dur-los amb elles a les cases d’acollida. La Delegació del Govern ha destacat la importància del desplegament dels punts violeta i LGTBI i ha ressaltat la contínua formació dels treballadors en aquestes àrees.

Pel que fa a la delinqüència, la majoria dels indicadors han registrat una baixada significativa, consolidant El Puig com un dels municipis més segurs de la comarca. No obstant això, s’ha detectat un augment dels robatoris en el camp, fet que ha portat a acordar la intensificació de la vigilància en estes zones, incloent l’ús d’helicòpters per part de la Guàrdia Civil. També s’ha destacat un increment de les denúncies per estafes cibernètiques, amb unes 7 o 8 més respecte a períodes anteriors. Per a combatre este problema, es posarà en marxa una campanya de sensibilització contra les estafes telemàtiques de cara a la temporada de rebaixes.

A més, s’han començat a organitzar els dispositius de seguretat per a les festes i actes estiuencs, assegurant així un ambient segur per a totes les persones assistents. En este sentit, es tindrà molt en compte la vigilància i el desplegament policial per garantir la seguretat de les persones assistents a la primera Festa de l’Orgull local, que tindrà lloc el 6 de juliol al Passeig Marítim.

Els representants dels cossos de seguretat han felicitat l’Ajuntament pel treball realitzat i han elogiat la bona predisposició i col·laboració entre totes les administracions i cossos de seguretat.

Marc Oriola ha valorat molt positivament la reunió, destacant que «hem aconseguit grans avanços en matèria de seguretat i continuarem treballant de manera coordinada per a garantir la seguretat i el benestar dels nostres veïns. Estic molt satisfet amb la col·laboració i l’esforç conjunt de tots els implicats.»

Amb aestes mesures i iniciatives, El Puig reforça el seu compromís amb la seguretat i el benestar de la seua ciutadania, demostrant una vegada més la seua capacitat per a afrontar i resoldre els reptes que se li presenten.