El Tancat de la Pipa organitza una taula redona sobre l’impacte i el futur del canvi climàtic en el Parc Natural de l’Albufera de València

El pròxim divendres, 24 de novembre, A​​cció​ Ecologista-Agró i SEO/BirdLife, entitats que custodien el Tancat de la Pipa, han organitzat, dins del conveni que mantenen amb l’Ajuntament de Valènci​a i la Confederació Hidrogràfica del Xúque​r, la taula redona ​​‘Com afecta el canvi climàtic a l’Albufera?’​.

Un acte dirigit a la ciutadania en general que comptarà amb la participació d’expertes en matèri​a per debatre sobre els reptes ​als quals s’enfronta el nostre parc natural i que tindrà lloc en les instal·lacions del Tancat de la Pipa.

En un escenari d’escalfament global sense precedents, en el que estem vivint els 30 graus gens habituals al mes de novembre, i aprofitant que fa unes setmanes es va celebrar el Dia Internacional del Canvi Climàtic, el Tancat de la Pipa ha organitzat una taula redona per entendre millor quin és l’impacte d’estos processos en l’Albufera.

Sota el títol ​​’Com afecta el canvi climàtic a l’Albufera?’​ el pròxim 24 de novembre l’acte reunirà a cinc expertes en matèria perquè compartisquen amb el públic les seues perspectives, experiències i preocupacions. Concretament, hi assistiran Pau Alonso-Monasterio, activista d’Ecologistes en Acció; Paco Collado, tècnic del Servei Devesa-Albufera; Amanda Subiela, activista d’Amigues de la Terra; Lucía Moreno, tècnica de seguiment de zones humides del PN de l’Albufera; i, la nostra companya Eva Tudela, activista d’AE-Agró i tècnica del Tancat de la Pipa.

Amb elles parlarem d’afeccions a la biodiversitat, de la pressió que exerceix l’agricultura intensiva sobre l’ecosistema, de l’escassetat d’aigua, de la importància de l’Albufera i la resta de zones humides a l’hora de mitigar el canvi climàtic, així com de les adaptacions que experimentarà el nostre parc natural i que el conduiran possiblement a un escenari molt diferent del que actualment coneixem.

L’esdeveniment està​ dirigit a la ciutadania en general i ​tindrà lloc a les instal·lacions del ​Tancat de la Pipa, àrea de reserva natural del PN de l’Albufera, custodiat per AE-Agró i SEO/BirdLife, de 17.00 a 19.00 hores de la vesprada. I, a més de la conversa, inclourà berenar i cafè per gaudir del capvespre en plena natura. L’assistència és gratuïta, però l’aforament és limitat, per la qual cosa cal inscriure’s prèviament emplenant el següent formulari (https://forms.gle/6SkL5TPwjFHscFPm7).