Els partits de l’oposició demanen un ple perquè dimitisca l’alcalde de Rafelbunyol

Els partits de l’oposició de Rafelbunyol demanen un ple perquè dimitisca l’alcalde. Segons expliquen en un escrit «el dia 15 de gener els mitjans de comunicació publicaren la notícia que Fran López López, Alcalde de Rafelbunyol i Secretari General dels Joves Socialistes del País Valencià, va ser el primer alcalde d’Espanya vacunat de la Covid-19. El mateix 27 de desembre. Aquella informació va generar tot una allau de reaccions entre elles, la sol·licitud d’un ple extraordinari per a reprovar i exigir la seua dimissió com a alcalde de Rafelbunyol, convocatòria signada pels grups municipals de l’oposició: Partit Popular, Compromís i Ciudadanos. Un ple que hui ens hem assabentat que serà per al 26 de febrer a les 12 h. Un ple que es convoca d’ofici després que l’alcalde haja esgotat el termini ordinari per a convocar-lo. Un plenari, que anava a convocar segons en va anunciar al plenari ordinari de l’1 de febrer. Un plenari en  què, ens anava a donar resposta a les preguntes no contestades presentades pels tres grups de l’oposició al plenari ordinari. Un escàndol on la transparència i dació de comptes a la ciutadania brilla per la seua absència».

Els tres grups de l’oposició volen recordar com «Fran López va incomplir els protocols aprofitant la seua posició. D’una banda,  accedint a la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol posant en perill a les persones residents. D’altra banda, beneficiar-se del seu càrrec per a obtenir la primera dosi de la vacuna contra la covid-19 quan ell no pertany a un grup de risc».

Caldria recordar expliquen «que dies després va fer una compareixença pública, el 31  de desembre, on va demanar responsabilitat i civisme a la ciutadania de Rafelbunyol. Responsabilitat i civisme que ell com a alcalde no es va aplicar. Malauradament a Rafelbunyol estem acostumats als comportaments egoistes, autoritaris i poc ètics de Fran López. Ara bé, l’actuació del 27 de desembre, ha traspassat totes les línies roges possibles. Haver deixa passar el termini, establert per llei, per a convocar el Plenari Extraordinari sol·licitat pels grups de l’oposició mostra la seua immoralitat com a alcalde.  Ens trobem davant d’un alcalde cínic i deshonest que ha perdut la confiança per a ostentar qualsevol càrrec públic, com el d’alcalde. Demanant disculpes, no s’assumeixen les responsabilitats . La nul·la exemplaritat de Fran López es fa extensible a tot el PSOE-PSPV tant en l’àmbit local com autonòmic. A què espera el seu grup municipal, el seu col·lectiu de Rafelbunyol i el mateix partit, encapçalat pel President Ximo Puig, per a forçar la seua dimissió?. Cal que es transformen les paraules en fets i rehabiliten la imatge de l’Ajuntament del nostre poble. Demanem que dimitisca perquè Rafelbunyol deixe de figurar en el mapa de la vergonya de les alcaldies que s’han vacunat i ha actuat com un cacic insolidari sense pensar amb les persones de risc . Per tot això, els grups sotasignats demanem de la dimissió de Fran López».