Els quatre partits de Rafelbunyol consensuen els noms de sis carrers dedicats a dones rellevants

Els quatre partits amb representació a l’Ajuntament de Rafelbunyol, PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos, hi han elaborat una proposta consensuada de sis dones a les quals dedicar un carrer i potenciar la presència de les dones en el llistat de carrers del municipi, en el que la seua presència és de només el 10%.
Amb aquesta proposta, Manuela Solis Claràs (ginecòloga i investigadora) Concha Piquer López (cantant i pintora), Maria Moliner Ruiz (bibliotecària i lexicògrafa), Margarita Salas Falgueras, científica i bioquímica) i Concepció Aleixandre Ballester (ginecòloga i inventora) tindran un carrer en un barri en el qual ja hi ha un carrer dedicat a Clara Campoamor.
En anteriors plenaris, a partir de la necessitat de redenominar l’avinguda Rambleta des del carrer Cervantes, ara ja anomenada avinguda de la Serra Calderona, es va acordar que els carrers del sector I s’anomenarien amb noms de dones amb una trajectòria reconeixible per la població, a més d’anar augmentant la quantitat de carrers dedicats a les dones.
«Aquesta iniciativa servirà per a reconstruir la genealogia de dones pioneres en les arts, les lletres i la ciència que no tenen el reconeixement que es mereixen per la seua aportació a la societat» declara Alicia Piquer, regidora d’Igualtat, qui a més incideix en «la importància del treball conjunt de les regidores Inmaculada Barrachina, Carolina Sánchez i Asunción García per haver consensuat una proposta que suposa el reconeixement col·lectiu de totes i tots nosaltres i per extensió de la població».
Per la seua part, Fran López, alcalde de Rafelbunyol, va manifestar la seua satisfacció per «contribuir a pal·liar aquest dèficit de representació i a més fer-ho amb un positiu acord de consens per a tindre 6 carrers més dedicats a dones que abans no teníem. Crec que arribar a acords per unanimitat és motiu de celebració perquè, encara que la democràcia i la política és l’art d’arribar a acords, hui fem millor la democràcia del nostre poble.»