Els veïns d’Alboraia visiten Aldaia i Alaquàs en la segona de les Escapades Comarcals de El Meridiano

Aquest matí ha tingut lloc la segona escapada comarcal organitzada pel periòdic El Meridiano en colaboració amb À Punt i Caixa Popular. En aquesta ocasió els veïns d’Alboraia de les associacions Rosella, Tyrius i de l’EPA han sigut els que han tingut l’oportunitat de visitar altres de les localitats veïnes de la comarca, es tracta dels municipis de l’Horta Sud: Aldaia i Alaquàs.

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, ha acudit a primera hora del matí per a desitjar a l’expedició alboraiense que passarà un bon matí gaudint d’aquesta escapada en horta sud.

La primera parada de l’excursió ha sigut a Aldaia, on els viatgers han pogut conéixer de primera mà l’art de fabricar ventalls. No obstant això, han visitat el Museu del Palmito, on es troben més de 400 ventalls exposats (encara que la col·lecció del museu és del doble). El més antic d’aquestes obres d’art, data del segle XVII.

A més dels preciosos palmitos amb una col·lecció extraordinària en la qual es pot apreciar els diferents estils i maneres al llarg de la seua història, els visitants han pogut veure la maquinària i instrumental utilitzats per a la seua elaboració.

Els veïns d’Alboraia també han pogut conéixer una pinzellada més d’aquest art, acudint al taller del mestre palmitero Ángel Blay Villa, l’únic fabricant de ventalls de nacre en l’actualitat.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, acompanyat de la regidora i diputada provincial, Empar Folgado, no ha volgut perdre’s la visita i s’ha acostat a donar la benvinguda al seu poble a l’expedició. Luján ha ressaltat «la gran iniciativa que està duent a terme El Meridiano amb els intercanvis comarcals».

 

Després de la visita a Aldaia, els viatgers s’han desplaçat fins a Alaquàs, per a mitjançant una ruta teatralitzada conéixer la història del seu Castell i conéixer cadascuna de les seues sales. Des de l’Ajuntament, F.Javier Evangelista, regidor de Cultura, i Sandra Conde, regidora de Festes, han saludat als visitants i els han realitzat un obsequi.

El 28 de febrer de 2003, el Castell es va obrir al públic per primera vegada. I des de llavors tots els ciutadans i ciutadanes poden visitar-ho en els diferents esdeveniments i exposicions que en ell es desenvolupen, convertint-se en un dels principals centres culturals de la Comunitat Valenciana.

 

Un total de 8 escapades al llarg de l’any

El periòdic El Meridiano compleix 10 anys i vol celebrar el desé aniversari d’una forma molt especial: amb els lectors i lectores que cada dia s’informen, a través dels diferents canals de El Meridiano. L’equip del periòdic creu que la millor manera de fer-ho és vertebrant la comarca i posant en valor allò que tenen les poblacions de la comarca.

Per això, celebrem el desé aniversari amb les ‘Escapades comarcals’. Intercanvis comarcals entre veïns de l’Horta Nord i de l’Horta Sud. Per a això, porten als lectors dels municipis de l’Horta Nord a recórrer els espais més característics de l’Horta Sud, i viceversa.

Aquestes escapades de 4 hores de duració són gratuïtes. Es realitzaran al llarg de tot l’any un total de 8 escapades.

Com anar a les escapades?

Les escapades són totalment gratuïtes per als lectors i lectores de El Meridiano. Tenen una duració de 4 hores. Un autobús recollirà als assistents en les poblacions i els portarà al lloc de destinació sempre acompanyats per dues guies turístiques que explicaran tot el que veuran. A més, es facilitarà una bossa viatgera amb informació d’interés.

Les persones interessades a realitzar les Escapades hauran de posar-se en contacte
a través del mail:
aniversario@elmeridiano.es
Fins a completar places.