Foios aprofita l’última setmana d’agost per a netejar la seua zona litoral

L’Ajuntament de Foios ha aprofitat l’última setmana d’agost per a netejar la seua zona litoral amb una actuació en la qual la brigada municipal ha retirat sis tones d’enderrocs, a més de 30 bosses comunitàries de fem amb tota classe de residus.

 

Aquesta actuació té com a objectiu protegir la costa i s’ha realitzat en la zona que queda entre l’espigó i l’autovia, ja que la Diputació de València s’encarrega de la neteja de l’arena de la platja.

 

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha explicat que “les iniciatives per a donar-li valor a la platja, com ara els espigons perpendiculars o els esculls que la preserven dels assots de les tempestes són a molt llarg termini i demanen la col·laboració entre pobles i, especialment, el finançament de l’Estat. Però no es pot consentir que gent particular o empreses tiren els residus de les seues obres en un dels recursos naturals de més valor, com és la nostra estreta franja de costa, amb a penes 350 metres”.

 

L’edil ha recordat que l’abocament de residus a la platja és un delicte mediambiental que està perseguit i investigat pel Seprona: «La ciutadania disposa de nombrosos ecoparcs en l’àrea metropolitana, a més del servei de recollida de trastos vells que ofereix l’Ajuntament, i les empreses tenen l’obligació de realitzar una gestió pròpia dels seus residus».