Foios modernitzarà i ampliarà el Jutjat de pau a partir de l’1 de juliol amb la incorporació de dues persones funcionàries

Foios modernitzarà i ampliarà el Jutjat de pau a partir de l’1 de juliol amb la incorporació de dues persones funcionàries a càrrec de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que s’uniran a la Jutgessa de Pau, substituint el funcionari a temps parcial que actualment dóna servei al Jutjat.

 

Es tracta d’una ampliació que forma part d’una experiència pilot en matèria de justícia de proximitat, mediació en la resolució de conflictes i assessorament en l’àmbit de la justícia en què han sigut seleccionats Foios i altres tres municipis valencians.

 

«Hem mantingut una reunió amb la directora general de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia, Àngels Bixquert, i el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García, en la qual se’ns ha comunicat aquests canvis», ha explicat l’alcalde, Sergi Ruiz.

 

El primer edil ha destacat que «el Jutjat de pau es transforma i tindrà més personal, noves funcions i noves instal·lacions que alliberaran recursos municipals i milloraran l’atenció a la ciutadania» i ha agraït la incorporació de Foios al projecte pilot, «que té com a objectiu acostar la justícia als veïns i veïnes».

 

Quant a la seua ubicació, Ruiz ha recordat que el Jutjat de pau ha de continuar a l’Ajuntament i quan es construïsca el nou consistori aquest comptarà amb espai suficient destinat a les noves necessitats del jutjat. S’estima que les obres del nou edifici comencen a principis de 2022 i que a l’estiu estiga finalitzada la primera fase de les obres, que consisteixen principalment en l’enderrocament de l’interior i la construcció de la nova estructura, per la qual cosa s’està estudiant un altre espai en el qual ubicar el jutjat de manera temporal.

 

«Ens fa especial il·lusió comptar ja amb l’avantprojecte del nou ajuntament en el qual es dignificaran, ampliaran i milloraran les condicions dels serveis de la ciutadania, inclòs el Jutjat de pau. A més, és fonamental destacar que aquestes dues incorporacions a partir de l’1 de juliol treballaran a jornada completa, la qual cosa suposa que el servei funcionarà durant tot el dia i no principalment a les vesprades com fins ara», ha explicat l’alcalde.