Foios posa en marxa la recollida porta a porta de cartó per a comerços i empreses

El ple de l’Ajuntament de Foios ha aprovat el Pla Local de Gestió de Residus per al període 2022-2031, un document que busca fomentar la correcta gestió, la prevenció i la reutilització dels residus municipals de la població, així com la millora de l’educació ambiental. El principal repte del pla està a augmentar el percentatge que se separa en els domicilis, que en xifres generals se situa en un insuficient 16% per als cinc pobles de la Mancomunitat.

 

Una de les primeres accions és la recollida porta a porta del cartó als comerços i empreses que pel seu volum no hagen de tindre un gestor propi, per al seu reciclatge, evitant així que aquests residus s’acumulen o es dipositen en llocs no adequats. El Pla preveu que, progressivament, s’implante també la recollida de l’orgànic a grans productors amb el sistema porta a porta. Els negocis que vulguen beneficiar-se d’aquest servei gratuït han d’emplenar una fitxa d’adhesió que trobaran en la web de la Mancomunitat.

 

Aquest pla ha sigut elaborat per l’empresa Sequoia Gestión Ambiental mitjançant la Mancomunitat del Carraixet que té delegada la recollida selectiva de residus dels pobles que en formen part, amb una subvenció de la Diputació de València de 12.000 euros, i se sosté sobre quatre eixos: prevenir els residus, promoure la reutilització, incrementar el reciclatge i promoure la recuperació.

 

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha destacat que la “gestió dels residus no és possible sense la implicació i la conscienciació de la ciutadania. És imprescindible que reduïm els nostres residus i els separem en origen, per tal de minimitzar el seu impacte en el medi ambient».

 

Per la seua banda, la regidora de Medi, Amparo Pérez, també ha puntualitzat que “si bé l’aprovació del Pla de Residus és un pas important, cal redoblar els esforços per a aconseguir els objectius que marquen les institucions europees, i en aquest sentit, el sistema que s’ha revelat com més eficient és el porta a porta domiciliari de tots els residus.”