GVA construirà a Meliana un pas inferior per a vianants sota la línia 3 de Metro

La Generalitat té previstes dos inversions importants a Meliana per a enguany. D’una banda hi ha l’execució del pas inferior entre vies per a vianants en la línia 3 del metro entre els carrers València i Sor Isabel de Villena i, de l’altra, les obres urgents d’eliminació d’abocaments en séquies als nuclis de Roca i Cuiper. En total, s’invertiran uns 2,6 milions d’euros.

Com explica l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera:es tracta de dos projectes molt importants per a Meliana per als quals fa més de 20 anys que s’està buscant una solució i el finançament necessari, i ha sigut els últims anys que, gràcies al treball constant i a la col·laboració entre les diferents administracions hem fet viables les actuacions”. Ara mateix, el contracte del pas inferior en la línia del metro ja està adjudicat i ja s’ha fet la primera reunió de coordinació amb la direcció de les obres per a un inici de l’actuació en les pròximes setmanes. Aquesta obra té un pressupost de més d’un milió d’euros.

Josep Riera, alcalde de Meliana

D’altra banda, recorda el màxim responsable municipal: “un altre projecte molt treballat és una solució real a l’abocament a les séquies als nuclis de Roca i Cuiper. En aquest cas, ha calgut un treball conjunt dels ajuntaments de Meliana i Foios amb la Direcció General de l’Aigua i l’Entitat de Sanejament d’Aigües (EPSAR)”. Cal recordar que tota aquesta franja de l’horta i del litoral compresa entre Albalat dels Sorells i Alboraia és molt sensible per la important xarxa de séquies existent que recull l’aigua d’una part molt important de la comarca fins arribar a la mar. Per tant, incideix l’alcalde: “es tracta d’una inversió amb molts beneficis ambientals i d’interés general”. En aquest cas, la inversió global superarà l’1,5 milions d’euros. El projecte ja està redactat i supervisat i en breu es licitaran les obres.

Aquestes no seran les úniques inversions d’envergadura previstes al municipi, ja que dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació s’iniciarà en breu l’actuació al CEIP El Crist, d’uns 800.000 euros, i al llarg d’enguany es deixarà a punt la intervenció al CEIP Mediterrani. A més, conclou Riera: “també està molt avançat el projecte per a la supressió del pas a nivell de la CV-300, que suposarà la millorà de tot aquest tram de la carretera i que està en la fase de supervisió per part de la Conselleria d’Obres Públiques”. Aquesta actuació és la continuació a la ja realitzada amb la nova rotonda d’accés a Meliana i Foios i que, ara, servirà per a poder executar la supressió del pas a nivell sense haver d’interrompre la circulació pel vial mentre duren les obres.