Joventut d’Alcàsser organitza una programació d’activitats de pasqua per a joves i infants

S’apropen les vacances de Pasqua i des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcàsser, un any més, s’ha organitzat una programació especial per a la infància i joventut de la localitat.

 

D’una banda, es posarà en marxa la tradicional Escola de Pasqua, per a donar servei a aquelles famílies que necessiten ajuda per a la conciliació laboral i familiar, amb fills/es a càrrec amb edats escolars, és a dir, escolaritzats des de 1r d’infantil fins a 6é de primària. Aquest any, com a novetat, s’ofereix també aquest servei els dies festius (14, 15, 18 i 25 d’abril).

 

L’escola es durà a terme durant el període de vacances escolars, els dies 14, 15, 18, 19, 20, 21, 22 i 25 d’abril, a les instal·lacions del CEIP 9 d’Octubre, en horari de 7.30 a 9.00 h l’escola matinera (opcional sense cost per a les famílies), de 9.00 a 14.00 h. l’escola base i de 13.30 a 15.00 h. el servei de menjador (opcional amb un suplement en el cost).

 

El cost de l’Escola de Pasqua és de 55€ el 1r fill/a, 35€ el 2n fill/a i 20€ a partir del tercer fill/a, el cost del menjador és 4,5€ per dia. A més a més, es facilita a les famílies que puguen escollir l’opció d’apuntar als seus fills/es a l’escola i al menjador tots els dies o dies solts a mesura que ho necessiten.

 

Les inscripcions es podran realitzar en la Zona Jove i CIJ EL DAU del dia 4 al 8 d’abril, tots dos inclusivament, en horari de 15.00 a 20.30 hores. Tota la informació i els documents necessaris per a la inscripció es poden descarregar de la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcàsser.

 

D’altra banda, la Regidoria de Joventut també realitzarà una programació d’activitats d’oci a la Zona Jove i CIJ EL DAU per als joves d’11 a 20 anys, els dies 20, 21, 22 i 23 d’abril. Les activitats seran gratuïtes i a les tres primeres caldrà inscripció prèvia per limitació de places.

 

Les activitats començaran la vesprada del dimecres 20 d’abril amb una gimcana de proves per equips anomenada «El joc del polp» organitzada pels i les Corresponsals Juvenils d’Alcàsser. L’equip que més puntuació obtinga en les proves, s’emportarà un premi per a cadascú dels integrants.

 

L’activitat estrela del programa és el taller de cuina al més pur estil «Master Chef», que es realitzarà el matí del dijous 21 d’abril. Per aquesta activitat els joves s’organitzaran en equips de tres i disposaran d’una taula amb elements de cuina (placa d’inducció, forn, pica, instruments de cuina…) per a cuinar un menú de tres plats (dos principals i un postre) amb l’ajuda d’un Chef especialitzat.

 

Divendres 22 d’abril, gaudirem del Búnquer interactiu. Aquesta activitat serà nocturna i es portarà a cap a les instal·lacions del Trinquet Municipal per les seues dimensions. Aquesta activitat es va dur a terme el darrer Nadal i va tindre molt bona acollida entre els i les joves, però aquesta vegada, com a novetat, es realitzarà a fosques amb una llum i ambientació especial.

 

Per últim, dissabte 23 d’abril, «El Dau» es traslladarà al Llunyà Oest per oferir una festa vaquera, en la qual els participants podran gaudir d’activitats vaqueres com el bou mecànic o el tir amb arc. Aquesta festa estarà oberta a tot el públic jove i es realitzarà al carrer, no oblides la teua disfressa per gaudir-la al màxim!

 

Cal destacar que aquestes activitats han sigut planificades pel grup de Corresponsals Juvenils d’Alcàsser, que han fet una gran tasca d’arreplegar les propostes dels seus companys de classe i demanar la seua opinió, per exemple, realitzant qüestionaris en les tutories per escollir el menú que cuinaran al taller de cuina.

 

El regidor de Joventut, Xisco Martínez, «agraeix la col·laboració i la implicació que està tenint aquest grup per fomentar i expandir les activitats i polítiques de joventut, i que cobreixen les necessitats dels i les joves d’Alcàsser.  Esperem que tinguen una bona acollida».

 

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Alcàsser, Eva Zamora, ha animat a participar d’aquestes activitats i ha posat en valor «la importància d’aquestes iniciatives per a facilitar la conciliació familiar i laboral durant el període de vacances escolars».