La biblioteca d’Albalat mobilitza a un centenar de personalitats al voltant del llibre

L’Agència de lectura d’Albalat dels Sorells va llançar la campanya “Quin llibre estàs llegint” amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma.  En una quarantena de dies van aconseguir que escriptors i escriptores, actrius i actors, cantants, periodistes, polítics, bibliotecaris i bibliotecàries i personalitats vinculades al món de la cultura acceptaren el repte. Cada dia van aparéixer dos o tres persones destacades obrint un llibre a casa.

La secció va ser oberta per la directora general de Cultura i Patrimoni Carmen Amoraga. Hi van passar escriptores com ara Anna Moner, Manuel Molins,  o M. Jesús Bolta. Van obrir llibres cantants com Pau Alabajos, Aitana Ferrer o Dani Miquel. Els consellers Vicent Soler o Rubén Martínez Dalmau, el president de les Corts Enric Morera, el president de la Diputació de València Toni Gaspar o els síndics Isabel Bonig, Manuel Mata o Fran Ferri van ser alguns dels protagonistes.

Els diputats Vicente Betoret, VicentSarrià, Alfredo Castelló, Mamen Peris, M. Josep Amigó, Rocio Gil o Xavi Rius digueren que sí i mostraren el llibre. Les periodistes Clara Castelló, Amàlia Garrigos, Palmira Benajas, Clara Laguarda o Isabel Olmos acceptaren el repte comtambé les personalitats del món de la justícia Joaquim Bosch o Susana Gisbert. Entre els actors i actrius, va destacar la participació de Maria Juan, Òscar Tramoyeres, Paco Sarro, Eugeni Alemany o Xavi Castillo.

No faltaren acadèmics ni professors universitàris com Abelard Saragossà, Marc Baldó o Josep V. Escartí. La secció va estar tancada pel President de la Generalitat ValencianaXimo Puig. El resultat ha sigut la realització d’un vídeo on apareixen les 106 persones. Segons ha declarat la regidora d’Educació i Cultura, Marisa Gimeno, “s’ha pretés potenciar la lectura a casa estos dies de confinament. Este recorregut ha permés conéixer i presentar els llibres que s’han obert. Ha sigut un gran treball de tota l’àrea de Cultura municipal i de la seua bibliotecària Ana Mallols. Ha tingut molta repercussió en les xarxes socials i entre la societat”.