La Cartoixa de Portaceli ja disposa del llibre conmemoratiu del seu 750 aniversari

El dimecres 24 de gener va presentar-se oficialment l’obra que commemora l’aniversari centenari de la fundació de Serra. Va ser al Saló de graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, amb l’assistència de més d’un centenar d’interessats i de curiosos.

El llibre, La cartoixa de Portaceli (1272-2022). Vuit segles de testimoni (PUV, 2023), s’estructura en diverses parts a través de 20 capítols, l’autoria dels quals és diversa atesa la temàtica i l’adscripció dels investigadors: Rafael Narbona (UV), Antoni Furió (UV), Estefania Ferrer (UV), Francisco M. Gimeno (UV), Juan Mayo (investigador independent), V. Gabriel Pascual (UV), Pilar Valor (CEU-Cardenal Herrera), Emilio Callado (CEU-Cardenal Herrera), Antoni J. Pitarch (Universitat de Barcelona), Concepció Bauçà de Mirabò (CSAG-UPC), Josep A. Ferre (UV), José Gómez (investigador independent), David Montolío (UV, Museo Catedralicio de Segorbe), Joan Aliaga i Nuria Ramón (UPV), Pablo Navarro i Pedro Verdejo (UPV), Mercedes Gómez-Ferrer (UV), José A. Planillo (investigador independent), Juan B. Tormos (IES Tierno Galván, Montcada), Adrià Besó (UV), Javier Marqués (UJI) i David Gimilio (Museu de Belles Arts de València).

Una obra de 574 pàgines a tot color que forma part de la Col·lecció Nexus, amb el número 17, que aplega nombrosos estudis centrats, principalment, en Portaceli, però també en Valldecrist (Altura), L’Annunciata(Marxalenes, València), Beselga (Estivella), Valldemossa (Mallorca) i Aracristi (El Puig de Santa Maria). Al capdavall, el colofó al congrés celebrat entre el 9 i el 12 de novembre de 2022 en el Saló d’actes Joan Fuster de l’esmentada facultat i que també comptà amb la col·laboració de la Diputació de València, de la fundació de Serra, de la Facultat de Geografia i Història i delDepartament d’Història de l’Art (UV), de l’Agència de Protecció del Territori (Generalitat), de l’Ajuntament de Serra i de l’Asociación Cultural Cartuja de Valldecrist.

El llibre es pot aconseguir en la llibreria de la Universitat de València, al carrer Arts Gràfiques de la capital.