La Mancomunitat aposta per la conscienciar del consum responsable als centres educatius

«La guerra del Coltan» un escape room per a sensibilitzar a l’alumnat de la reutilització dels mòbils

Durant tota la setmana l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES Massamagrell gaudirà de l’escape room «La guerra del Coltan”. L’activitat, impulsada per l’equip d’educació ambiental de la Mancomunitat de l’Horta Nord, té com a objectiu conscienciar sobre el consum responsable i la reutilització dels mòbils. En les últimes dècades la compra de telèfons mòbils entre la població més jove ha crescut exponencialment. La fabricació d’aquests dispositius té un alt cost mediambiental i un gran impacte negatiu en l’entorn. Esta iniciativa pretén informar l’alumnat dels efectes adversos que té el consum irresponsable d’una manera lúdica i participativa.
“És molt important que els joves coneguen tota la informació i les alternatives sostenibles de consum perquè puguen prendre decisions responsables a l’hora de realitzar les seues compres i entenguen quina repercussió poden tindre en el medi ambient”, declarava Fran López, president de la Mancomunitat en la seua visita a l’activitat aquest dimarts 28 de novembre acompanyat per Juanma Romero, regidor de Joventut de Massamagrell.
Així mateix, López, ha afirmat que “posen a disposició aquest taller a tots els centres educatius dels municipis que conformen la Mancomunitat”. La proposta ha tingut molt bon acolliment entre l’alumnat donat el seu caràcter lúdic, així ho confirmava Romero: “la clau d’aquestes iniciatives és tractar d’acostar els coneixements en la matèria a través de fórmules i activitats que s’acosten a dinàmiques amb els quals els joves se senten familiaritzats”.