La Pobla de Farnals acull la XXII Trobada d’escoles de música, bandes i orquestres joves de l’Horta Nord

Dissabte que ve 18 de maig, La Pobla de Farnals es convertirà en l’epicentre musical de la comarca de l’Horta Nord en acollir la XXII Trobada d’escoles de música, bandes i orquestres joves. Aquest esdeveniment, emmarcat dins de la campanya d’activitats comarcals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), serà organitzat per la Va unir Musical de La Pobla de Farnals amb la col·laboració de la FSMCV i l’ajuntament de la localitat.

Amb una participació estimada de 1.800 músics pertanyents a 27 agrupacions musicals de la comarca, aquesta jornada promet ser una trobada inoblidable per a totes les persones que participen.

Les activitats començaran a les 16.00 hores amb l’arribada de les societats musicals a la localitat. El punt de trobada serà el CEIP Cervantes de La Pobla de Farnals, allí es realitzaran a partir de les 17.00 hores tallers per als i les participants més joves de la trobada musical.

Més tard, des d’eixa mateixa localització, es prepararà una desfilada que dividirà als participants en dos grups. Cadascun iniciarà el recorregut des d’un punt diferent del municipi per a després unir-se tots en la Plaça Generalitat. La desfilada començarà al voltant de les 18.00 hores, amb un grup partint des del carrer Lluís Vives i un altre des de la plaça Ximena Díaz.

Al voltant de les 19.00 hores, aproximadament, totes les bandes arribaran alhora a la Plaça Generalitat, on es durà a terme un acte conjunt que inclourà la lectura d’un manifest i després, totes les agrupacions interpretaran a l’uníson, sota la batuta del director de la Unió Musical de La Pobla de Farnals, Edgar López Juan, el pasdoble del compositor alacantí Antonio Carrillos Colomina, ‘Caridad Guardiola’.

Després de la concentració, els músics es dirigiran al CEIP Cervantes, des d’on el grup de batucada ‘Batucreu’ acompanyarà a totes les societats musicals fins a la Plaça Tomás i Valiente, on se celebrarà un sopar de germanor. La jornada conclourà amb una discomòbil com a fermall final a aquesta festivitat musical.

Les societats musicals de la comarca que participen en la XXII Trobada d’escoles de música, bandes i orquestres joves de l’Horta Nord són:

·       Unió Musical d’Albalat dels Sorells

·       Societat Musical d’Alboraia

·       Sociedad Musical Centre Eslava Albuixech

·       Agrupació Musical d’Alfara del Patriarca

·       Centro Estudio Musical d’Almàssera

·       Unió Artística Musical d’Almàssera

·       Societat Musical de Bonrepos i Mirambell

·       Agrupació Musical ‘Los Silos’ de Burjassot

·       Unión Musical Amadeus de Burjassot

·       Unió musical Santa María del Puig

·       Centre Artístic Musical Santa Ceceilia de Foios

·       Casino Musical de Godella

·       Unió Musical Pobla de Farnals

·       Societat Musical de Massalfassar

·       Unió Musical de Massamagrell

·       Societat Musical ‘Amics de la Música’ Meliana

·       Centro Artístico Musical de Moncada

·       Unión Musical de Moncada

·       Societat Unión Musical de Museros

·       Centro Musical Paternense

·       Centro Musical e instructivo Santa Cecilia de Puçol

·       Sociedad Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol

·       Agrupació Musical de Rocafort

·       Sociedad Musical ‘La Primitiva’ de Serra

·       Unió Musical de Serra

·       Agrupación Artístico Musical de Tavernes Blanques

·       Societat Renaiximent Musical de Vinalesa