La Policia Local de Burjassot denuncia a un home per un presumpte delicte de maltractament animal

La Policia Local de Burjassot ha procedit a denunciar al propietari d’un gos davant la Fiscalia de Medi Ambient de València per un presumpte delicte de maltractament animal.

El denunciat es trobava en la via pública colpejant al seu gos amb la corretja i sacsant-lo amb força i, segons la manifestació dels veïns, no era la primera vegada que ocorrien fets similars, tal com han assenyalat fonts policials.

Afortunadament, en el moment de l’agressió, circulava amb el seu vehicle una jove que no va dubtar a detindre’s i recriminar l’actitud de l’home, a la qual, es va unir un veí de la zona, que també estava observant els fets. Immediatament van realitzar una telefonada a Emergències (112) i van presentar denúncia per la gravetat dels fets”, segons les mateixes fonts. Des de la Policia Local s’ha comprovat que l’animal es troba en bon estat i s’està a l’espera que el Jutjat es pronuncie sobre la situació esdevinguda.

La Policia Local de Burjassot han destacat la importància de la col·laboració ciutadana ja que “és fonamental per a aquests casos, en els quals els animals no es poden defensar per ells mateixos i les administracions públiques han de cuidar del seu benestar”.

En la Policia Local de Burjassot hi ha una unitat especialitzada en matèria animal, la UPAN, que s’encarrega d’informar la ciutadania, mediar en conflictes veïnals i si escau, denunciar els casos d’abandó i maltracte animal.