La Policia Local de Foios deté a una parella dedicada al furt d’objectes personals

El passat novembre, agents de la Policia Local de Foios van portar a terme una operació que va acabar amb la identificació i detenció de dues persones que es dedicaven al furt d’efectes personals utilitzant la tècnica de l’abraçada.

La investigació va començar després que els agents foren requerits telefònicament per un veí que comunicava haver estat víctima d’un robatori. L’home va explicar als agents que, estant pel carrer, una dona se li va apropar per a demanar-li ajuda en la lectura dels noms del porter d’un portal, al·legant que no sabia llegir. Mentre l’ajudava, la dona el va grapejar fins que, de colp i volta, va dir que no necessitava més ajuda i se’n va anar. En aquest moment, l’home es va adonar que ja no portava la seua aliança de matrimoni.

Amb la descripció de la dona i de l’objecte sostret, els agents van començar el reconeixement pels voltants, fins que a prop de la zona, van observar una persona que coincidia amb la descripció facilitada per la víctima, i que al moment de ser requerida per a identificar-se, se’n pujava a un cotxe com a copilot.

Per a realitzar el registre del vehicle, es va precisar la col·laboració d’agents del cos de Policia de Meliana i també de la Guàrdia Civil de Montcada per a les tasques d’identificació dels sospitosos. En l’escorcoll van trobar sota el seient del conductor l’aliança amb les característiques descrites per la víctima del furt, a més de dos bitllets de 100 euros i un altre de 50, tot i que havien manifestat que no portaven diners per a comprar mascaretes. Es va requerir la col·laboració d’una joieria pròxima per a fer una valoració ràpida de l’anell sostret i les dues persones van ser detingudes per la possible comissió d’un delicte de furt. En acabar les indagacions, la víctima va poder recuperar la seua aliança.

Persecució d’una motocicleta robada

Relacionat amb aquestes activitats delictives, el passat dia 3 de desembre, la mateixa patrulla de la Policia Local va estar previnguda d’una motocicleta robada, que era conduïda per dos ocupants a l’altura d’Alboraia, probablement buscant víctimes majors per a robar-los amb la tècnica del tiró. Els agents van trobar els sospitosos a la CV-300, en direcció a Foios i procediren a indicar-los que detingueren la motocicleta. Davant la negativa, van començar una persecució per l’esmentada via en direcció a València i, tot i que no pogueren detenir-los, alertaren les policies locals d’altres pobles de la seua presència, evitant amb la seua acció, la comissió de delictes a Foios i a altres pobles.

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha explicat que «accions com aquestes demostren la professionalitat de la Policia Local i la necessitat de la col·laboració entre els diferents cossos policials», per la qual cosa els agents participants seran proposats per a una felicitació pública en el pròxim plenari municipal.