La Policia Local de Picassent incorpora noves ferramentes

Un sistema d’informació geogràfica és un sistema informàtic capaç d’integrar, emmagatzemar, editar, analitzar, compartir i mostrar informació amb referències geogràfiques que permeten un treball més coordinat entre les diferents àrees municipals

Les noves tecnologies estan canviant la manera de treballar a l’Administració Pública. Per això, la Policia Local de Picassent, va incorporant, a poc a poc, noves ferramentes que permeten accedir i obtindre dades d’interès a través del GIS, un sistema d’informació geogràfica capaç de moltes coses.

I és que, mitjançant este sistema, les dades susceptibles de ser recollides i tractades son totes aquelles que tenen un component geogràfic i que permet, per exemple, la realització de consultes de dades sobre l’IBI rústica; la detecció de parcel·les i solars que requerisquen la seua neteja tant al terme com al casc urbà; la detecció i el seguiment als abocadors controlats i incontrolats i el control de cultius, entre altres dades. En definitiva, la intenció és establir el contacte i la implicació de les diferents àrees de l’Ajuntament per nodrir d’informació esta ferramenta i actuar davant qualsevol cas, incidència o simplement, necessitat d’informació.

Amb tot açò, resulta obvi que el coneixement de la informació sobre el territori on vivim ha constituït sempre un factor fonamental per a la societat. I concretament a Picassent, donada la gran extensió del terme municipal, este sistema és una ferramenta excel·lent que ens permet cercar la informació i ubicar-nos en qualsevol punt. Per això és molt important la implicació de tots els membres i potenciar així la metodologia del treball del dia a dia.

Segons ha manifestat el regidor de l’àrea de Seguretat Ciutadana, Salvador Morató, «El GIS pot convertir-se en l’eix central de la gestió local perquè permet crear i mantindre un model de territori gràcies al propi coneixement d’aquest».