La premiada obra «Qué sabe nadie o les cançons de Penélope» a Rafelbunyol

Rafelbunyol es converteix aquest diumenge en escenari d’excepció per al teatre musical «Qué sabe nadie o les cançons de Penélope». Una proposta de l’actriu Lara Salvador Peydro que va aconseguir el Premi de Dramatúrgia Russafa Escènica 2020, atorgat en col·laboració amb la SGAE.
Aquest premi ha permés a l’intèrpret desenvolupar aquest primer projecte escènic propi amb l’assessorament de la dramaturga Begoña Tena. Una obra d’autoficció que explora la soledat i l’espera, les absències i els traumes heretats, al mateix temps que evoca la melodia com a relleu i bàlsam. L’obra trenca amb el silenci del dolor i la tragèdia de la desaparició de familiars, el mutisme d’aquelles dones que esperen retorns impossibles.
L’obra que tindrà lloc a les 19 hores en la Casa de la Cultura, combina la música en directe amb cançons de folklore popular i composicions típiques del pare de l’autora, el reconegut músic i compositor local, Jesús Salvador Chapi. Una música que entrellaça escenes, on la connexió de les quals no sempre és evident, per reconstruir la memòria familiar de l’autora, transformant-la en universal en una peça plena de coratge, especialment dedicada a les dones.
«Per al nostre Ajuntament l’aposta per la Cultura de qualitat i la seua difusió és un pilar fonamental, més quan es tracta d’una reconeguda i premiada producció d’artistes vinculats a Rafelbunyol. Per a nosaltres és una satisfacció poder programar-los i donar a conéixer el seu treball» assegura Alicia Piquer, regidora de Cultura.