L’Ajuntament de La Pobla de Farnals posa en marxa una escola d’iniciació a l’escalada en el nou rocòdrom del poliesportiu

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals promou la posada en marxa d’una escola d’iniciació a l’escalada en el rocòdrom del poliesportiu per a joves d’entre 12 i 18 anys. Les classes s’organitzaran en tallers de 8 sessions de durada amb els quals es donaran les nocions bàsiques perquè les persones usuàries utilitzen l’equipament de manera segura.

 

El dijous 28 d’octubre tingué lloc una primera jornada d’inscripcions, que continuà el dimarts 2 de novembre entre les 16 i les 18 hores a la casa de la cultura. Les classes s’impartiran els dimarts i dijous de 16.30 a 17.30 per al grup d’edat de 12 a 14 anys i de 17.30 a 18.30 per al grup d’edat de 15 a 18 anys.

 

 

Inversions participatives

 

El rocòdrom, ubicat a una de les parets dels frontons, és resultat de les inversions participatives de l’any passat. Es va variar lleugerament el projecte d’inversió, perquè inicialment es contemplava una altura de 8 metres per a l’equipament, però això exigia que qui practicara l’escalada havia d’estar federat o que hi haguera una persona amb titulació per a poder supervisar l’exercici. Per a no restringir l’ús de la instal·lació, l’Ajuntament va decidir construir el rocòdrom amb només 4 metres d’alçada i destinar la inversió restant a la instal·lació d’un aparell de calistènia, que permet la pràctica esportiva al carrer amb la utilització de barres i cordes.

 

Pròximament també s’executarà al Poliesportiu un altre projecte resultat de les inversions participatives, consistent en la construcció d’un circuit de Parkour, una pràctica que consisteix a desplaçar-se entre dos punts de la manera més fluida i senzilla possible.