L’Ajuntament de Manises defensa al sector ceràmic local després de les acusacions de FACUA

L’Ajuntament de Manises ix en defensa del sector ceràmic local després de les acusacions abocades per FACUA recentment en les quals s’alertava de l’alta presència d’alumini en unes cassoles fabricades a la localitat de Manises i venudes per les tendes TEDI.

En primer lloc i després d’esbrinar la procedència d’aquestos recipients de fang, cal aclarir que NO han sigut elaborats per l’empresa amb seu local a Manises, “ARTE REGAL IMPORT S.L.”, sinó per una d’Andalusia. La companyia ARTE REGAL, únicament es dedica, després de comprovar que s’acompleixen tots els requisits, a la seua distribució en aquest cas a les tendes d’origen alemany, TEDI.

D’altra banda, la firma manisera ARTE REGAL, a qui TEDI i FACUA atribueixen l’elaboració de cassoles de fang contaminades amb alumini, ha presentat diversos documents en els quals s’informa que els recipients acompleixen totes les condicions requerides per a la venda d’aquest tipus de producte, reflectides dins de la normativa espanyola.

Pel que fa a la reglamentació, Espanya s’acull a la seua pròpia regulació en relació a la venda de productes del sector ceràmic, una legislació menys estricta que l’alemanya i que per tant, ha pogut dur a confusió en un cas com aquest. No obstant això, cal destacar que ARTE REGAL compleix també amb aquesta normativa alemanya des de l’estiu de 2019.

Segons paraules del regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant (APM-Compromís), “s’ha creat una falsa alarma i una mala premsa per a la ceràmica de Manises que l’única cosa que aconsegueix és afectar directa i negativament al sector ceràmic”. “És inadmissible que es facen falses acusacions sense comprovar que aquesta empresa únicament és distribuïdora i no la productora dels envasos anteriorment mencionats”, ha conclós Morant.

L’empresa manisera, per la seua banda, prendrà les mesures legals que considere necessàries per tal de recuperar novament la confiança de la seua clientela. També, atenent-se al dret a la rectificació, exigeix a FACUA que modifique la seua acusació, completament falsa.