L’Ajuntament de Manises incorpora a la seua plantilla 16 nous treballadors

L’Ajuntament de Manises incorpora a la seua plantilla 16 nous treballadors a través dels programes d’ocupació impulsats per LABORA amb l’objectiu de fomentar la contractació d’aquells col·lectius amb més dificultat en la inserció del món laboral.

 

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha destacat “la importància de fomentar l’accés al món laboral especialment entre els col·lectius socials més estigmatitzats, ja siga per falta d’experiència, massa edat o per discapacitat”.

 

Concretament, s’han incorporat 6 joves menors de 30 anys amb el programa Avalem Joves (EMPUJU), 6 persones majors de 30 anys amb el programa Avalem Experiència Plus (EXPLUS), 4 persones amb discapacitat adherits al programa Avalem Capacitats (EMDISC) i una persona amb trastorn mental pel programa Avalem Capacitats-Trastorns mentals (ETRAME). En el cas de les persones contractades a través dels programes EMPUJU i EXPLUS, la duració del contracte es de dotze mesos i els de EMDISC i ETRAME tenen una duració de nou mesos.

 

Aquestes noves incorporacions reforçaran l’actual plantilla de l’Ajuntament de Manises, ocupant llocs de treball tan variats com auxiliar administratiu, obrer, electricista, auxiliar de biblioteca i  tècnics de diferents àrees com ara premsa, promoció econòmica o tractament de residus, entre d’altres.

 

Com a novetat, des de l’Ajuntament de Manises, la Regidoria de Serveis Socials i la de Promoció Econòmica, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), han participat juntament amb LABORA al programa “Avalem Capacitats” per a la contractació de persones demandants d’ocupació que estan participant al Servei d’Atenció i Seguiment per a persones amb problemes de salut mental greu (SASEM). Aquest servei municipal, en marxa des de 2022, disposa d’un equip interdisciplinari, integrat per una educadora social, una integradora social i una psicòloga, que intervenen oferint un suport integral, en sinergia amb els recursos comunitaris existents, amb la finalitat d’aconseguir la inserció social de les persones amb problemes de salut mental greu i, així, garantir la seua permanència en el seu entorn social habitual.

 

En paraules del regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises, Juan Carlos Esteve, “aquest esforç municipal afavoreix noves dinàmiques d’inclusió social dins de l’administració”.