L’Ajuntament de Rafelbunyol es volca amb la infància

La regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Rafelbunyol ha dedicat els mesos de novembre i desembre a la Infància, amb nombroses activitats realitzades al voltant de la commemoració del 20 novembre, Dia Internacional dels Drets de la Infància.
Unes iniciatives que han sigut possibles gràcies a la subvenció de més de 6.000 € de la Direcció General de la Infància i l’Adolescència de la Generalitat Valenciana per a programes de promoció dels drets d’aquest sector poblacional.
«Estem treballant per posicionar a la infància i adolescència en el centre de les polítiques públiques, tant de manera activa com a través de la defensa del seus drets. Són el futur i qualsevol iniciativa per a construir persones completes, responsables i amb valors és prioritaria per a nosaltres» afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.
Novembre i Desembre han sigut testimonis d’activitats tan importants per a Rafelbunyol com la presentació del Consell de la Infància i l’Adolescència (CLIA) o la posada en marxa del Programa d’Acompanyament Escolar (PAE) que dóna servei a l’alumnat de primària dels CEIPS de la localitat, actualment amb dos grups de 8 joves cadascú.
La conscienciació ciutadana és una part molt rellevant a l’hora de preservar els drets de la infància. Per això, hem portat a terme una campanya per xarxes socials, amb vídeos i infografies, sobre els drets del Xiquet i la Xiqueta recollits en la Declaració Universal per a recordar a la ciutadania la importància de treballar dia a dia pel benestar i desenvolupament d’aquest col·lectiu.
Dins d’aquestes accions, el Consistori ha volgut centrar-se en el dret a la protecció i la família. En col·laboració amb l’Associació Acaronar, han realitzat tallers d’acolliment i diversitat familiar als centres educatius de la localitat. Unes activitats participatives de sensibilització que han sigut acompanyades per 2 webinar obertes a tota la ciutadania amb entrevistes, conferències i trobades entorn de la infància, l’adolescència, els seus drets, el dret a créixer en família, l’acolliment, l’acolliment familiar i les famílies acollidores.