Alaquàs transmet al conseller d’Economia les necessitats de la població

Els responsables polítics van intercanviar propostes de millora i punts de col·laboració i recolzament entre ambdues administracions.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va rebre al seu despatx el passat dimarts 28 de febrer al Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent. En la reunió van estar presents el Regidor de Promoció Econòmica, Ocupació i Formació, Jaime Marqués, el president de l’Agrupació Comarcal d’Empresaris Alaquàs-Aldaia, Fidel Blasco, el director de l’Institut Empresarial de l’Horta Sud, Arnau García i altres representants del sector empresarial.

En l’encontre, els responsables polítics i el sector empresarial van intercanviar el treball que estan realitzant ambdues administraciones per tal de millorar les iniciatives respecte al creixement econòmic i es va parlar de les necessitats de la població en treball i formació.

El primer edil, es va mostrar satisfet pel treball realitzat a Alaquàs pel que respecta a indústria, ocupació i treball i va parlar dels projectes que hi ha en marxa en els diferents polígons d’Alaquàs amb subvenció per part d’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial). En el polígon del Bovalar hi ha en marxa diverses iniciatives i projectes de millora relacionats les condicions de seguretat, accessibilitat i operativitat circulatòria, mobilitat urbana amb l’execució d’un carril bici pel carrer Jaume I i l’enlllumenat públic. Es treballa també en la milllora de l’accés de la població al polígon, en el sistema de drenatge urbà i en el reforçament de la seguretat amb la implantació i millora de la senyalització viària i del servei al ciutadà en la zona verda del polígon. Es va parlar dels projectes del Polígon dels Mollons relacionats amb la millora de les condicions de seguretat mitjançant la instal·lació de càmeres per a la vigilància i de l’accessibilitat i operativitat circulatòria. Es treballa també en la implantació i millora de la senyalització viària, de la millora de la indicació dels espais d’activitat econòmica i del subministrament d’aigua al polígon. L’Alcalde es va fer especial ressó també dels programes formatius  i tallers d’ocupació finançats per la Conselleria com el Programa de formació en capacitats digitals per a dones i els tallers Avalem Joves i T’Avalem.

A continuació es va celebrar un encontre amb represenants de més de 25 empreses de l’Horta Sud integrats en l’Institut Empresarial de l’Horta Sud que va servir per a buscar punts de col·laboració  i recolzament per tal d’avançar cap a la transformació industrial a la comarca i continuar treballant de manera coordinada amb la col·laboració pública i social.