L’artista Juan Olivares ajudarà a entendre l’art contemporani en un taller organitzat per l’Ajuntament de Catarroja

‘Entendre l’art contemporani’ serà el nom del taller que traslladarà als participants per les obres de Kandinsky, Picasso o Duchamp, mitjançant un dels nostres artistes més internacionals com és Juan Olivares

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Cultura, ha organitzat un taller per a obrir a la ciutadania l’art contemporani amb tot amb un mestre de luxe, com és un dels nostres artistes més internacionals, Juan Olivares. El curs, que es realitzarà a les instal·lacions del museu Antonia Mir, contarà de 16 sessions de 2 hores, de 19 a 21 hores, amb periodicitat setmanal i será gratuït per a un grup de 15 persones que vulguen iniciar-se en el món de l’art. Podran apuntar-se al mail, cultura@catarroja.es.

“Comptar amb un mestre amb l’experiencia i la passió que transmet per l’art contemporani com Juan Olivares és un luxe que, gràcies al treball de la regidoria de Cultura, es va a convertir en realitat”, explica Jesús Monzó. “Pensem que la proposta de ‘Entendre l’art contemporani’ és molt atractiva i que ajudarà a la ciutadania de Catarroja, amb la mirada d’un referent internacional com Juan Olivares, a entendre les obres més reconegudes, un espai més per a seguir construint una Ciutat Educadora”, afegix Dolors Gimeno, regidora de Cultura.

El propòsit del curs «Entendre l’art contemporani», impartit per l’artista catarrogí Juan Olivares, és proporcionar coneixements bàsics per poder comprendre millor l’art modern i contemporani. Facilitar les eines per poder analitzar una obra d’art contemporània sense complexos. Atrevir-se a desxifrar les obres dels artistes actuals que podem trobar en les sales d’un museu, en les galeries o en les fires d’art contemporani.

Al temari del curs es farà un recorregut per la història de l’art recent, centrant-nos en les idees que van suposar un canvi significatiu en la forma de pensar i crear. Des de l’impressionisme fins a l’art actual. Duchamp, Kandinsky, Picasso, Beuys… les seues idees ens obriran les portes a entendre els treballs dels artistes contemporanis. Comptarem també amb la visita de crítics d’art, galeristes i artistes visuals que ens ajudaran a apreciar i gaudir de l’art més actual.