Les sis falles de Puçol i la Junta Local Fallera celebren l’acte de proclamació de les falles 2024

El divendres 15 de setembre, les sis falles i la Junta Local Fallera van omplir l’Espai Jove per a l’acte de proclamació de les falles 2024, amb el qual comença el nou any faller. A més de les falleres majors i els presidents de les set entitats, va ser present el regidor José María Esteve que va tancar l’acte amb un missatge a les falleres majors: «Sentiu-vos les protagonistes de les falles perquè de veritat ho sou. Moltes felicitats a totes».

El temps va ser el primer protagonista de la vetlada, perquè les anunciades pluges van obligar a suspendre la concentració prevista en la plaça de la Comunitat Valenciana i, tant les falles com la Junta Local, es van donar cita directament a l’Espai Jove.

Una vegada allí l’esperit faller es va imposar per damunt de les previsions meteorològiques i, aprofitant que a les 23 hores del divendres 15 de setembre no plovia… una cercavila improvisada als carrers entorn de l’Espai Jove!

Ja a l’interior, primer van desfilar els set estendards, començant per la Junta Local Fallera i a continuació les sis falles de Puçol: Camí La Mar, Antiga Muralla, Picaio, Palau-La Torre, Molí de Vent i Hostalets.

A continuació, van pujar a l’escenari les falleres majors i presidents dels set col·lectius organitzadors de les festes falleres i va tancar l’acte José María Esteve, regidor de Falles, que va començar el seu discurs amb una altra defensa de l’esperit faller: «Tinc el plaer i la responsabilitat de dir les primeres paraules de les falles de 2024 perquè, ara sí, ja estem en falles».

Va ser una intervenció breu, centrada sobretot en les falleres majors de cada falla i de la junta, a les quals va enviar un missatge clar: «El vostre somni està començant, però malgrat tot deixeu-vos portar, perquè d’ací fins a març de 2024 sentireu les emocions més fortes i intenses que heu sentit mai».

Fidels al seu costum a acompanyar els actes oficials amb una mica de música i cert moviment a joc, un DJ va posar la música i els fallers que omplien l’Espai Jove van posar el moviment.

Com deia el regidor: Qui ho anava a imaginar, setembre i ja estem en falles!