L’hostaleria de Paiporta estarà exempta de pagar la taxa de terrasses

L’Ajuntament de Paiporta articularà totes les mesures necessàries per a no cobrar la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses dels negocis d’hostaleria de la localitat al llarg de 2021.
Aquesta iniciativa dona continuïtat a la que es va adoptar a partir de la declaració de l’estat d’alarma al mes de març de 2020 i les restriccions d’aforament derivades i dictades per les autoritats sanitàries per a frenar els contagis. L’Ajuntament també suprimeix la taxa de les parades del mercat municipal.
Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament té l’objectiu de pal·liar els efectes perniciosos de l’actual situació sanitària sobre els negocis locals, com són bars, cafeteries i restaurants, i comerciants de proximitat, com són els que tenen parada oberta al mercat.
Com és evident, la davallada d’ingressos ha sigut molt acusada, i encara es preveu que tarde mesos en remuntar. El consistori, per tant, pretén estar al costat del comerç local en un moment d’incertesa sense precedents.
Aquesta mesura ha passat aquesta setmana per comissió, anirà al ple previst per al dijous vinent i està contemplada en el pressupost de 2021, que s’aprovarà també en aquesta sessió plenària.
Segons ha informat l’alcaldessa i regidora d’Hisenda i Administració General, Isabel Martín, es tracta d’una iniciativa «necessària, donada la situació que ens transmeten els hostalers i hostaleres, i que es pot observar a simple vista», amb el tancament actual i les restriccions precedents.
«Som conscients de la situació i aquesta és sols una primera mesura que es podrà ampliar amb altres destinades a altres tipus de comerços locals», un sector «estratègic per a l’economia de Paiporta i que sempre comptarà amb la protecció de l’Ajuntament», ha afegit l’alcaldessa i regidora d’Hisenda.
Quant a les parades del mercat, «la situació és similar, sabem del descens d’ingressos i pensem que cal protegir aquests negocis en els moments difícils, com és l’actual». Des de la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç «s’està fent una gran labor de dinamització del mercat» i, de fet, s’acaben d’adjudicar algunes parades que «donaran molta vida a el que considerem que ha de ser un atractiu comercial de primera magnitud per al nostre poble».