L’Orquestra de l’Horta Sud ultima el seu gran concert en l’Auditori de Torrent

L’Auditori de Torrent rep aquest diumenge, 21 d’abril, a l’Orquestra de l’Horta Sud (OHS), després d’un intens quadrimestre formatiu a la ciutat. L’OHS ofereix un concert a les 19 hores, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, la Unió Musical i el Conservatori Professional, entre altres institucions.

L’entrada és gratuïta i pot adquirir-se en les taquilles de l’Auditori en horari habitual. El programa que s’ha preparat per a la capital de l’Horta Sud inclou les obres “Concert per a violí i oboé” de Bach i la Setena Simfonia de Beethoven, continuant amb el repertori clàssic de l’orquestra. El catedràtic del Real Conservatori de Madrid, Juan Luis Martínez, dirigirà el concert, en el qual també intervindran com a solistes Enrique Llorens (violí) i José Teruel (oboé).

Per a arribar a aquest concert, l’alumnat de l’OHS ha realitzat diferents jornades formatives en les quals, no sols ha perfeccionat aquest repertori, a través d’assajos parcials i conjunts, sinó que ha participat en alguna masterclass per instruments. Aquestes activitats docents s’han celebrat en les instal·lacions de la Unió Musical de Torrent i del Conservatori Professional de la ciutat. “Agraïm el suport de la UMT i del Conservatori, dues institucions de referència a la comarca, amb la cessió de les seues instal·lacions per a les formacions, en el que esperem que siga l’inici de col·laboracions posteriors. També per a l’Orquestra de l’Horta Sud serà una fita actuar en l’Auditori de Torrent, la qual cosa agraïm enormement a l’ajuntament i a l’empresa gestora”, assenyala la presidenta de l’OHS, Teresa Estreder.

Un projecte comarcal
L’OHS es va crear en 2021 amb l’objectiu d’oferir un espai de perfeccionament i tecnificació a l’alumnat dels conservatoris de la comarca, així com potenciar els instruments de corda i els repertoris d’orquestra. El projecte té com a principal suport la Mancomunitat de l’Horta Sud i compta amb el patrocini de Caixa Popular així com el suport tècnic i d’infraestructures de la Unió Musical d’Alaquàs. L’orquestra es va presentar a l’octubre de 2022 a Torrent i en 2023 va actuar a Xirivella, Alaquàs, Aldaia i Picassent.

En aquest semestre, a més de continuar amb les jornades formatives, l’OHS realitzarà un intercanvi, el dia 11 d’abril, amb la Jove Orquestra d’Alaquàs.