L’última vegada que va actuar en recital al Palau de la Música va ser fa 16 anys

Jose de Solaun interpreta en el recital a Chopin, Brahms i Schumann en el seu retorn a la sala Iturbi

El pianista valencià Josu de Solaun pujarà de nou a l’escenari de la Sala Iturbi del Palau de la Música, este dimecres a les 19.30 hores, en recital i dins de l’abonament de la recentment estrenada Temporada d’Hivern. El concertista valencià, únic espanyol que ha guanyat el Concurs Internacional de Piano de València Premi Iturbi i el George Enescu de Bucarest, entre altres guardons com dos Premis ICMA, abordarà un programa de gran dificultat tècnica i interpretativa, format per obres mestres del romanticisme centreeuropeu, de Johannes Brahms, Robert Schumann i Frédérik Chopin, així com del compositor rus Serguei Prokófiev.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha recordat que Josu de Solaun comparteix presènciaen recital, en la temporada d’abonament, amb altres excel·lents pianistes com Boris Giltbug i Grigori Sokolov, destacant d’este programa que “Josu és un dels nostres més destacats concertistes, amb una fructífera trajectòria internacional avalada per grans èxits i reconeixements”. “No en va”, ha afegit Llimerá, “ha guanyat dos Premis ICMA i ha estatnominat enguany per dos àlbums, en una cerimònia de lliurament que tindrà lloc el pròxim mes d’abril en esta casa, el Palau de la Música”.

D’esta manera, iniciarà el seu recital amb les Quatre balades, opus 10 de Brahms, per a seguir amb la Gran sonata en fa sostingut menor, opus 11de Schumann; i quatre peces de Chopin, el Vals en la menor, opus 34 número 2; el Preludi en mi menor, opus 28 núm. 4; la Masurca en la menor, opus 17 núm. 4; l’Estudi en mi bemoll menor, opus 10 núm. 6i el Preludi en do sostingut menor, opus 45. La Sonata núm. 8 en si bemoll major, opus 84 de Prokófiev completa el programa.

Josu de Solaun assegura que “reflexionant sobre les meues arrels basc-valencianes, no puc evitar sentir una enorme emoció i nostàlgia en pensar en el meu pròxim recital a València, la ciutat que em va veure créixer”. Així mateix, ha destacat que “l’última vegada que vaig oferir un recital a la Sala Iturbi, al maig de 2008, va ser un moment crucial en la meua vida. Ara em sent honrat de compartir la meua música una vegada més en estelloc tan especial, que sent com la meua llar musical”.

Premis ICMA

Josu de Solaun, qui ha actuat amb orquestres com la del Mariinski de Sant Petersburg, Filharmònica La Fenice de Venècia o l’Orquestra de la Ràdio Txeca, entre altres, ha estat nominat en els Premis ICMA, considerats els Grammy de la música clàssica. En la present edició, per dos àlbums del pianista gravats en directe en la categoria d’Instrument solista: Roots, the ADDA concert,publicat per ARIA classics; i Nocturnes on the margins, editat per March Vivo i la Fundació Juan March de Madrid. Tots dos treballs han recaptat els elogis de la crítica i la premsa especialitzada.