Manises dona llum verda a les bases d’estabilització de personal interí

L’Ajuntament de Manises ha donat llum verda a les bases d’estabilització que posteriorment donaran pas als processos selectius en la taula de negociació amb els diferents sindicats celebrada aquesta setmana.

“Ha sigut un procés llarg i intens de negociació que finalment ha arribat a l’aprovació definitiva amb els vots a favor dels sindicats UGT i CC.OO., que representen al voltant d’un 60% en la mesa de negociació”, ha afirmat el regidor de Personal de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant.

Aquestes bases inclouran 33 processos de selecció que afectaran a 110 persones, que es correspon amb aproximadament un 35% de la plantilla d’aquesta administració local. El concurs suposa un màxim de 40 punts distribuïts en 24 per a l’experiència professional i 16 per a altres mèrits professionals.

Un dels punts problemàtics ha sigut la baremació de l’apartat de l’experiència professional en el qual finalment s’ha acordat un màxim de 24 punts, valorant 0,16 punts per mes complet en administració local i 0,08 punts per mes en la resta d’administracions.

D’aquesta manera no s’incompleix el que en sentències anteriors ha sigut ja impugnat pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ ) per considerar una discriminació cap a la resta de la població que vulga accedir a una plaça d’empleat públic. Malgrat que en altres poblacions es valore més el temps de les persones que ja estan treballant en la pròpia administració, això no suposa que el procediment es puga dur a terme perquè, allà on hi ha hagut reclamacions, els jutges han determinat que s’ha de fer la valoració en igualtat de condicions.

Des de consistori manisero es buscava seguretat i garantia jurídica en el procés d’estabilització de personal, és a dir, que no es tragueren unes bases que posteriorment es pogueren impugnar, deixant paralitzada l’administració.