Manises participa en la iniciativa europea Hola ceràmica!

Manises participa en la iniciativa de la Associació Espanyola de Ciutats de la Ceràmica (AeCC) Hola ceràmica! amb un taller gratuït sobre la tècnica mil·lenària de raku, sota el nom RAKU FEST, que tindrà lloc el proper divendres 20 de maig a l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises (EA+SC)

 

El regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant ha explicat que “després dels dos anys anteriors als quals aquesta activitat es va haver de fer en línia, enguany es pot celebrar la designació de Manises com a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat d’Artesania i Arts Populars amb aquest important projecte de manera presencial”.

 

Així, el taller artesanal Domanises, que salvaguarda tècniques antigues però en el qual també es redefineixen noves vies en el camp de la ceràmica, impartirà una formació participativa de raku a l’EA+SC, centre públic d’ensenyament  d’arts plàstiques i disseny.

 

El RAKU FEST tindrà lloc el divendres 20 de maig entre les 16.00 i les 19.00 hores i té l’aforament limitat a les primeres 50 persones que s’inscriguen al correu info.domanises@gmail.com. També es pot assistir com a públic per conéixer de primera mà aquest espectacle ceràmic.

 

Aquesta iniciativa, que comptarà amb l’actuació musical de Nora Quartet, servirà també com a jornada de portes obertes de l’Escola de Ceràmica de Manises, referent mundial d’aquest ensenyament.

 

Hola Ceràmica! és un esdeveniment, presencial i en línia, que té lloc al mateix temps en totes les ciutats ceràmiques espanyoles i europees, l’origen del qual prove de les jornades italianes, Buongiorno Ceramica. Té com a objectiu visibilitzar el treball dels artesans i mostrar al públic tant les tècniques més tradicionals com les més innovadores.

 

En l’edició d’enguany, durant els dies 21 i 22 de maig, a les xarxes socials d’Hola ceràmica! (Facebook, Twitter, Instagram i Youtube) es publicaran fotografies de les diferents ciutats ceràmiques i s’emetran vídeos antics, en el cas de Manises, Reflejos de Manises, un documental dirigit per Alfredo Fraile i gravat en Manises en 1940.

 

A més, el dissabte 21 a migdia s’emetrà a través de Zoom (https://us02web.zoom.us/j/83118728782) el diàleg Relleu generacional en la ceràmica, on es debatrà sobre aquest tema, que preocupa molt al sector des de fa temps.