Museros celebrarà el 9 d’octubre amb actes tradicionals i homenatjant un artista local

Com a novetat: tindrà lloc la I edició del Premi Cultural

L’Ajuntament de Museros ha représ per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana totes les activitats que tradicionalment s’han celebrat en el municipi abans de la pandèmia de la Covid-19. Això sí, tenint en compte les mesures i protocols establits en aquests moments per Sanitat.

“Per a Museros poder reprendre l’activitat normal després de tot el que hem passat és important tant a nivell personal i emocional de les persones com a nivell econòmic del municipi. Encara que hem de fer-ho sense oblidar-nos de complir els protocols i les mesures”, ha destacat l’alcaldessa, Cristina Civera.

Museros recupera el concert de la Banda Juvenil, que tindrà lloc el matí del 9 d’octubre. També es realitzarà la cercavila de tabal i dolçaina i les tradicionals calderes. Els veïns i veïnes podran gaudir del menjar amb amics i familiars. Quant a l’orquestra, que normalment es programava, enguany per normativa s’haurà de substituir per un tribut, ja que en els espectacles tothom ha d’estar assegut.

Però els actes entorn a la celebració del 9 d’octubre no s’acaben ací, des de l’àrea de Cultura s’ha volgut fer un reconeixement a un dels seus veïns més il·lustres de la localitat, Adrià García Civera, un escultor que malgrat la seua discapacitat compta amb un extens catàleg d’obres. I per això, s’ha programat una exposició que es podrà visitar fins al 31 d’octubre amb el següent horari: del 3 al 31 d’octubre de dimarts a diumenge, de 18.30 a 20.30; els dilluns i els dies 8, 9 i 12 romandrà tancada; i tots els matins de dimarts a divendres serà el torn dels centres escolars. El nom de l’exposició és “Creant des del silenci”,i és que l’artista de Museros és sord de naixement i malgrat aquesta dificultat ha desenvolupat la seua labor artística comunicant la seua creativitat i sensibilitat, en l’exposició es podrà contemplar part de la seua obra, en concret, pintures i escultures de la seua primera etapa. Amb una llarga trajectòria a la seua esquena algunes de les seues obres es troben en edificis importants de València, com la Diputació o la Generalitat.

El motiu de l’exposició d’Adrià és que tot i que s’ha fet alguna exposició de la seua obra, està vegada hem volgut rendir-li un homenatge i reconéixer tota la seua trajectòria des dels inicis. Les obres que s’exposaran han sigut restaurades per Diputació i són les obres que van ser pensionades per la institució provincial”, ha assenyalat Sonia García, regidora de Cultura.

Com a novetat Museros ha creat el Premi Cultural amb la idea que hi haja una continuïtat en el lliurament d’aquest guardó. Enguany el premiat serà Adrià García Civera. “Volem que tinga continuïtat i que siga un reconeixement per a les persones de l’àmbit artístic i cultural del nostre poble”, ha afirmat l’alcaldessa. La gala de lliurament de l’I Premi Cultural de Museros es desenvoluparà el divendres 8 d’octubre a les 19 hores.

Més activitats entorn a l’exposició

Per als dies 14, 19 i 21 hi ha programats tallers sensorials de 17.30 a 20.30. El dia 15 es realitzarà una conferència impartida per Fesord, “Les persones sordes i la cultura”. Els dies 16, 24 i 30 estan previstes unes visites guiades a les 18.30 de l’exposició i els dies 17. 23 i 31 a les 12 hi haurà visites guiades i actuació d’arts vius.

Finalment, del 4 al 22 d’octubre es restauraran les escultures de l’artista que hi ha en diferents localitzacions del poble.

Totes les activitats tindran lloc a la Casa de la Cultura i són gratuïtes. Tant les entrades per a l’exposició com per a les diferents activitats es podran recollir a la Casa de la Cultura de dilluns a dijous de 10 a 12.30 i de dilluns a divendres, de 17.30 a 20 hores. Més informació en: https://agendamuseros.com