Museros i la seua lluita contra la soledat no desitjada

La població envelleix i els municipis estan adaptant-se a les necessitats dels seus veïns més majors. Una de les poblacions que està ja treballant en aqueixa línia és Museros. El seu Ajuntament realitza nombroses accions per a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes més majors.

Segons ha explicat l’alcaldessa de la localitat, Cristina Civera, “estem realitzant diferents accions per a lluitar contra la soledat no desitjada, la bretxa digital i la importància incentivar hàbits saludables”.

En aquest sentit, des de fa anys es realitzen nombrosos tallers d’estimulació cognitiva, informàtica, passejos per l’horta, visites culturals mensuals, tallers de cuina saludable o sopars amb ball.

Respecte a la bretxa digital, l’Ajuntament imparteix cursos perquè els seus majors aprenguen a usar els dispositius mòbils i puguen així mantindre contacte amb familiars i amics, no sols a través de les crides sinó també a través del Facebook o WhatsApp. Es tracta d’una forma per a que els majors no visquen aliens a les formes de comunicació que més s’utilitzen en l’actualitat, a més també és una nova via d’entreteniment.

L’alcaldessa de Museros va explicar que “també estem explorant que model administratiu és millor perquè la llar del jubilat estiga de manera permanent en funcionament i a disposició de tot el col·lectiu de majors”.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, a Europa el percentatge de població major de 65 anys que actualment representa el 18,2% passarà a ser el 24,9% en 2029 i el 38,7% en 2064.