Neuma guanya el Concurs d’Interpretació de Música de nova creació Re_Cre@ Rafelbunyol

La VIII edició del projecte de música contemporània Rafel Festival va albergar el diumenge 20 d’octubre la final del ‘II Concurs d’Interpretació de Música de nova creació: Re_Cre@’, organitzat al costat de Festival ENSEMS amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Ajuntament de Rafelbunyol i Fundació SGAE, en el qual les quatre components del grup Neuma van ser les premiades de la nit.

Neuma, el grup de cambra compost per Estela Córcoles, Anna Pujol, Raquel Díaz i Alejandra Villalobos, és la connexió entre quatre flautistes, quatre dones amb personalitats molt diverses que es complementen traçant un nou camí en l’horitzó musical a causa de la seua sonoritat singular. El quartet mostra una nova mirada al món de la música clàssica amb una posada en escena en la qual preval l’experiència sensorial i la connexió amb el públic.

En la final del Re_Cre@ els tres finalistes, Digraphproject, Ensemble Opus 22 i Neuma, van demostrar les seues destreses en la interpretació d’obres musicals actuals en tots els seus mitjans presumint d’un art sonor d’alta qualitat. El seu jurat d’excepció compost pel famós compositor de bandes sonores, Alexander Schubert; els membres del premiat duo japonés Tsumug Ito, Norio Sato i Maia Kimura; la virtuosa solista, Jenny Guerra i el destacat compositor, Voro Garcia, va donar a conéixer a les 20 hores, el dictamen a favor del talentós quartet de flauta.

Les guanyadores del Re_Cre@ 2019 han sigut premiades amb la realització de dos concerts de fins 3.000€, un que tindrà lloc en la pròxima edició del festival ENSEMS i un altre en la inauguració del pròxim Rafel Festival. Amb aquesta iniciativa Rafelbunyol busca apostar pel talent de joves intèrprets que lluiten per tirar avant els seus projectes musicals donant-los un altaveu a través del qual difondre el seu art.

El lliurament de premis va concloure amb una actuació dels reconeguts Aion Duo que van tocar en primícia una obra inèdita finançada per l’IVC i composta expressament per a ser executada en el Rafel Festival.

La música no cessa en el Rafel Festival

Des del 12 d’octubre que el festival va obrir la seua programació, fins al 3 de novembre, l’Auditori Rafelbunyol serà escenari de concerts de música contemporània de destacats grups, locals, nacionals i internacionals com Spanish Brass amb Cristina M. Gómez i els italians New Made Ensemble que actuaran el 26 i 27 d’octubre respectivament.