Nit de la Cremà: el Consorci estarà present en més de 250 monuments de tota la província

El Consorci Provincial de Bombers de València té ja preparat el seu dispositiu especial per a la Nit de la Cremà, després de tres dies dedicats a la inspecció d’unes 525 falles de 88 municipis de tota la província de València.

En aquesta inspecció, efectuada els dies 15,16 i 17 de març, s’ha analitzat el nivell de risc de cada monument, tenint en compte l’entorn pròxim a la falla (arbratges, cablejats, equipaments urbans etc), així com les dades pròpies del monument, com ara altura o distància a façana, entre altres. Per a realitzar la inspecció, els efectius del Consorci s’han valgut d’un suport informàtic que maneja tots aquests paràmetres. Així, ja s’ha determinat que el Consorci Provincial estarà present en la Cremà d’entre 250 i 280 monuments, que són els que han llançat valors de risc mitjà, alt i molt alt. Per a tots ells, el Consorci ha previst un dispositiu preventiu dequips humans i materials amb la finalitat que la Cremà transcórrega amb normalitat.

El dispositiu global del Consorci inclou un total de 400 persones, concretament 280 bombers, 28 bombers voluntaris, 6 operadors de comunicacions, 16 bombers d’altres serveis, 35 conductors de les brigades forestals del Consorci (BRIFO), 30 conductors de bombers forestals de GVA, i 5 voluntaris de Protecció Civil de Nàquera. Així mateix estaran sobre el terreny un total de 147 vehicles, concretament 72 autobombes i 75 vehicles de personal i càrrega.

Un any més, el Consorci està al costat de la festa de les Falles en la nit més esperada de l’any, la Cremà, perquè tot transcórrega sense riscos.